Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Távoktatás tagozatos diák...

Távoktatás tagozatos diák igénybe vehet vonatbérletre 50%os diák kedvezményt? Vagy ez olyan, mint a levelező?

Figyelt kérdés
2014. szept. 21. 11:44
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

[link]

olvasd el. Nem jár távoktatásban kedvezmény. De tudod mit, a telefon a magadabb rendű, nem a jogszabály, úgyis csak te vagy okos. Csak azt tudnám, minek kérdezel, ha nem hiszel senkinek.

2014. szept. 22. 06:40
 12/29 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a "megbízható ismerősöd" összekeverte a levelezőt és a távoktatást, ebből származik a félreértés.
2014. szept. 22. 11:02
 13/29 A kérdező kommentje:

fú,de nem érted,hogy mi itt a lényeg. R.hadtul nem az,hogy ki az okos -.- .

de mindegy is ez.

Ma felhívtam egy másik Máv-os kollégát,aki azt mondta ,hogy nem jár semmi kedvezmény. Ezenkívül beszéltem az egyetem oktatási vezetőjével is,konkrét távoktatás tagozatos kérdésekre válaszoló személy, aki azt mondta,hogy jár kedvezmény , és nem szabad annyiban hagyni . Azzal indokolta ,hogy ,gondoljunk bele,aki pl Londonból távoktatásos tagozatos,neki is be kell járni időközönként, és az elég költséges volna,ha nem járna támogatás.

Én most vagyok úgy ,hogy már nem tudom,hogy mit higgyek....

2014. szept. 23. 20:16
 14/29 anonim ***** válasza:
kettővel feljebb ott a jogszabály.
2014. szept. 23. 20:56
 15/29 anonim válasza:

Én idén kezdtem el egy digitális tagozatba érettségizni, heti két napot be kell járnom és 20 kmt busszal. Minden honnan azt az infót kaptam, hogy jár estis diákigazolvány. Elintéztem amit kellett, kifizettem 1400at és megkaptam az ideiglenes diákit A/4-es lapot amin távoktatás van aláhúzva az iskola titkára azt mondta hogy jár minden kedvezmény mint az estinél, mert ahhoz tartozik, de figyelmeztetett, hogy lesznek ellenőrök, akik beleköthetnek és magyarázzam el, hogy bejárós vagyok.

Aztán ma voltam a buszállomáson, ahol megmondták, hogy nem jár se diák bérlet és utazni se lehet diákkal, hiába mondtam, hogy az iskolába mit mondtak. A válasz, hogy az iskola nincs tisztába a törvényekkel, mert állítólag idén változtattak ezen. És pl akik tavaly vagy tavaly előtt csináltatták az osztálytársaim közül azoknak esti diákija van. Jól megszívtam én meg még páran. Azért nem jó havi 6 ezret utazásra költeni, ha lehetne olcsóbban is. Ezt egyáltalán nem értem, mire használhatom én akkor vagy csak úgy lesz vagy mi?

2014. szept. 23. 22:56
 16/29 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló , hát igen ,sajnos én sem értem,hogy akkor egyáltalán miért az a neve ,hogy diákigazolvány...

És amit le is írtam ,hogy szintén így jártam , a vasutasok szerint nincsen kedvezmény,az iskola szerint van.....

ERRŐL beszéltem , többi hozzászóló !!

2014. szept. 23. 23:31
 17/29 anonim ***** válasza:
nem idén változott, soha nem is járt a távra. Az, hogy a suli a félretájékoztatás miatt ezzel védekezik, szánalmas..
2014. szept. 24. 06:40
 18/29 anonim ***** válasza:
azt meg hadd ne minősítsem, milyen szakember, aki olyant mond, hogy a tàvoktatás az estihez tartozik.
2014. szept. 24. 06:42
 19/29 A kérdező kommentje:

amúgy durva,hogy még mindig írsz a kérdés alá. ennyire azért nem az ügyed, lenyugodhatsz :D

Nem a te jogköröd ,hogy minősíts valakit,aki dolgozik egy adott pozícióban.

2014. szept. 24. 10:26
 20/29 anonim válasza:
15-ös vagyok! Én teljesen értem, hogy nappalira, estire levelezőre milyen kedvezmények járnak, de nekem ez a távoktatás új és fura egyszerűen minek lehet megigényelni, ha használni sem lehet, legalább is én eddig nem találtam olyat, ahol elfogadnák! Okoskodni mindenki tud, de erre választ senki nem.. Amúgy Az iskola titkára azért értette úgy hogy az estihez tartozik, mivel abba az intézménybe még ezek a tagozatok az estihez voltak és ezt változtatták idén!!! Az osztályom fele estis csak az idei újak távoktatásosak, én ezt nem értem és nem fer. Az volna a lényeg, hogy aki bejár annak utazási kedvezményre jogosult, csak nem tud olyan papírt kiállítani, de nem hagyom annyiba!
2014. szept. 24. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.