Mi a véleményetek a tanár-diák konfliktusról?
Az én véleményem, hogy valahogy vissza kéne hozni a tanárok tekintélyét, illetve eszközt adni a kezükbe, hogy legyen tekintélyük.
Egy barátnőm tanárnő, és rengeteget panaszkodik a neveletlen gyerekekre. Csak lesek, hogy miket meg nem engednek maguknak a kis pofátlanok. Szegénykém hiába fenyít, kicsit felemeli a hangját, és másnap már megy a szülő reklamálni. Úgyhogy ma már a szülők sem úgy állnak a dologhoz, mint régen. Én ha otthon panaszkodtam a tanárra, akkor mindig a tanárnak volt igaza...
Nóri 26/l
Szerintem az egész problémakör otthon kezdődik. Generációról-generációra fajulnak el az emberek. Így a szülők egyre kevésbé foglalkoznak a gyerekkel, nem nevelik, csak hagyják, hogy úgymond csináljon, amit akar. Nem vezetik rá a helyes útra, hogy mit szabad/mit illik, és mit nem. Fedezze csak fel magának. (tisztelet a kivételnek)
Alapvetően a szülő feladata lenne megnevelni a gyereket, nem pedig a pedagógusnak. De ahhoz, hogy egy gyerek az iskolában megfelelő módon viselkedjen, egyre inkább bele kell, hogy avatkozzon a tanár is a nevelésbe, amit viszont a szülők kikérnek maguknak. Ettől függetlenül ők nem veszik kezükbe az ügyet.
Egy gyerek azt hiszi, hogy bármit megtehet, mert nem tanulja meg, hogy mi a helyes, hogy a tanárok felé tiszteletet kell mutatni. És ha már bármit megtehet, hogy neki úgymond jobb legyen, akkor abba beletartozik akár az is, hogy terrorizáljon egy tanárt.
És sajnos a tanárok keze is meg van kötve. Ő nem szállhat szembe a gyerekkel, mert akkor ő a rossz, ő ellene indítanak fegyelmi eljárást, őt rúgják ki, és őt támadják majd a szülők is.
Megoldásnak azt látnám, ha a tanárokat "szabadabban" kezelnék ilyen ügyekben, segítenék, nem pedig támadnák bizonyos jogos tettéért, ill. ha lehetne megfelelő eszköz a kezükben, amivel nevelni tudnák a neveletlen gyerekeket.
Ill. ha a szülők is nevelnék a gyereket, ha már felvállalták, hogy legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!