Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a tanár-diák...

Mi a véleményetek a tanár-diák konfliktusról?

Figyelt kérdés
Tanár-diák konfliktusok a középiskolában címmel írom a diplomadolgozatomat. Ezzel kapcsolatban bármilyen megjegyzés érdekelne. Tapasztalatok. Szerintetek mi az oka, megoldási lehetőségei, formái, kimenetele, milyen a jó tanár és a jó diák? Hogyan változott a tanár-diák viszony az elmúlt években stb.? Szóval minden érdekel, amit gondoltok, még ha hülyeségnek is tartjátok.
2010. jan. 20. 12:42
 1/2 anonim válasza:

Az én véleményem, hogy valahogy vissza kéne hozni a tanárok tekintélyét, illetve eszközt adni a kezükbe, hogy legyen tekintélyük.

Egy barátnőm tanárnő, és rengeteget panaszkodik a neveletlen gyerekekre. Csak lesek, hogy miket meg nem engednek maguknak a kis pofátlanok. Szegénykém hiába fenyít, kicsit felemeli a hangját, és másnap már megy a szülő reklamálni. Úgyhogy ma már a szülők sem úgy állnak a dologhoz, mint régen. Én ha otthon panaszkodtam a tanárra, akkor mindig a tanárnak volt igaza...

Nóri 26/l

2010. jan. 20. 12:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem az egész problémakör otthon kezdődik. Generációról-generációra fajulnak el az emberek. Így a szülők egyre kevésbé foglalkoznak a gyerekkel, nem nevelik, csak hagyják, hogy úgymond csináljon, amit akar. Nem vezetik rá a helyes útra, hogy mit szabad/mit illik, és mit nem. Fedezze csak fel magának. (tisztelet a kivételnek)

Alapvetően a szülő feladata lenne megnevelni a gyereket, nem pedig a pedagógusnak. De ahhoz, hogy egy gyerek az iskolában megfelelő módon viselkedjen, egyre inkább bele kell, hogy avatkozzon a tanár is a nevelésbe, amit viszont a szülők kikérnek maguknak. Ettől függetlenül ők nem veszik kezükbe az ügyet.

Egy gyerek azt hiszi, hogy bármit megtehet, mert nem tanulja meg, hogy mi a helyes, hogy a tanárok felé tiszteletet kell mutatni. És ha már bármit megtehet, hogy neki úgymond jobb legyen, akkor abba beletartozik akár az is, hogy terrorizáljon egy tanárt.

És sajnos a tanárok keze is meg van kötve. Ő nem szállhat szembe a gyerekkel, mert akkor ő a rossz, ő ellene indítanak fegyelmi eljárást, őt rúgják ki, és őt támadják majd a szülők is.

Megoldásnak azt látnám, ha a tanárokat "szabadabban" kezelnék ilyen ügyekben, segítenék, nem pedig támadnák bizonyos jogos tettéért, ill. ha lehetne megfelelő eszköz a kezükben, amivel nevelni tudnák a neveletlen gyerekeket.

Ill. ha a szülők is nevelnék a gyereket, ha már felvállalták, hogy legyen.

2010. jan. 20. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!