A gólyatábort szakonként vagy karonként szervezik?
Figyelt kérdés
Hogy működik egy gólyatábor? Ha pl. jogi karra megyek TB szakra, akkor az egész ÁJK-nak lesz egy gólyatábora (tehát mi TB-sek meg az összes más szakos együtt) vagy minden szaknak saját gólyatábora van?2014. szept. 19. 21:29
2/8 anonim válasza:
Általában karonként (sőt, ha kis karról van szó, néha egy másik karral együtt van a gólyatábor)
3/8 anonim válasza:
Amikor én voltam az ELTE-n TTK matek szakkal, akkor mi a Bárczy-val voltunk együtt, a kémia és a fizika is máshol szervezte.
De felteszem, hogy mindenhol máshogy megy.
4/8 A kérdező kommentje:
Értem, tehát akkor akár olyan karok is összekerülhetnek, amiknek amúgy nincs sok közük egymáshoz. És egy jogi kar kis karnak számít?
2014. szept. 19. 21:54
5/8 anonim válasza:
bme vik együtt tartja, infósok és villanyosok, én azt mondanám az össz kb 1000 ből 500 an lehettünk 1 éve.
6/8 anonim válasza:
Én a pannonra járok, 5 kara van, de csak 4 veszprémben, ennek a 4 karnak szokott közösen lenni a gólyatábora valamerre. De azt hiszem volt olyan év, amikor az ötödik karral közösen volt tábor. Tippre olyan 350-400 hallgató szokott lenni. De nyilván egy nagyobb egyetemen inkább karonként, esetleg 2 kar összevonásával csinálják. Ha túl sok kar van nem tudnának annyi embert hova elszállásolni, ha meg túl kevesen vannak az adott karon nem éri meg csak pl. 50 embernek.
7/8 anonim válasza:
A jogi kart jó eséllyel összevonják egy másikkal, és többnyire nem nézik, hogy hasonló karokat vonjanak össze (megint saját példa, gazdaságtudományi, mérnöki, műszaki infós és társadalomtudmányi kart szokták egybevonni, ahogy van).
Amúgy egyetemenként elétő mennyire népszerű a jogi kar, hányan vannak, de inkább számít egy kicsi karnak. Lehet, hogy nem láttam csak, de melyik egyetemre gondolsz?
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nyomkodom a zöld mancsokat! Szegedi Tudományegyetemre szeretnék menni, bár csak példának hoztam fel, de egyébként tényleg TB igazgatási szakra:)
2014. szept. 20. 16:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!