Mi értelme van a kisérettséginek az utolsó előtti évben?
"Az én tudtommal azért van, hogy megtudja a diák, hogy milyen az érettségi."
- Nem azért van. azért, hogy tudjuk, van-e reaálsi esély arra, hogy jövőre leérettségizzen, vagy hagyja a fenébe az egészet, és menjen szakképzésre.
Szerintem hasznos, mert tudod miből van lemaradásod, mi az amire még kicsit rá kell gyúrni. Habár azt nem értem, nektek most van kisérettségi vagy csak úgy jöt a kérédés, mert pl. nálunk azért is szokott lenni, hogy az éves anyagot összefoglaljuk és nyáron lehessen pótolni a hiányosságokat. Utolsó évben meg különösen fontos, nekem pl. matek kisérettségi nem lett túl jó (ez a rendes előtt 1 hónappal volt), legalább tudtam mit kéne még átnézni, egy jeggyel máris jobb lett a rendes érettségim.
Az 50 óra közmunka jó dolog, mert fontos, hogy a köz érdekében cselekedjünk valami jót, önzetlent, de ez így már nem önkéntes munka, hogy rá van erőltetve a diákokra. Az elgondolás jó, de azzal hogy kötelező sok diák kedvét elveszik tőle. Adhatnának érte pl. valami kis pluszpontot és máris önként csinálnák nagyobb lelkesedéssel( mondjuk plusz 10 pont az 50 óráért, valami kis jelképes pontozás, habár így meg már nem teljesen önzetlen a dolog).
Szerencsére én ezeket még pont megúsztam :) Habár a kisérettségiket nem. Amúgy nálunk is fenyegetőztek vele, h aki a matek kisérettségin megbukik, az a 12.-et csinálhatja mégegyszer, de végül akik buktak nem csak ez miatt, volt aki elhasalt kisérettségin és 2es lett év végén.
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!