Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az informatikát tanulók közül...

Az informatikát tanulók közül miért nagyképűek sokan?

Figyelt kérdés

Előre tisztázni szeretném, hogy nem általánosítok.

Több ismerősöm is programozónak tanul és mióta az egyetemre járnak eléggé elszaladt velük a ló. Több sértő megjegyzést tettek az én foglalkozásomra (nincs diplomám) és néha úgy állítják be magukat, mintha ők lennének maguk Bill Gates. Folyton azzal jönnek, hogy az informatikusok a motorjai a világnak és nélkülük nem működne semmi. Mivel én egy alacsonyabb szintű ember vagyok a szemükben így nem dobtam nekik fel a kérdést (mert már nem is szívesen találkozom velük), ők mit tettek le az asztalra az informatika területén, azon kívül, hogy szenvednek a kettesért az egyetemen (persze állítja, hogy ő 400-600 ezreket fog keresni)? Egy normálisan futó, 100 soros programot képtelen megírni, ettől függetlenül ő az etalon, aki miatt megy, aminek mennie kell (kb. 5 éve csinálja a 3 éves alapképzést). De van ellenpélda is, a másik ismerősöm szépen teljesít, mégsem ilyen.

Gondolom most megkapom, hogy frusztrált vagyok mert én nem vittem semmire az életben, mégis, más, hogyan látja ezt a dolgot?

2014. szept. 11. 07:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
#9 Azért informatikus és informatikus között is van különbség. Ahogy kiveszem a férjed help desk, elsősorban az egyetemen nem ilyeneket oktatnak, hanem fejlesztést. Nem azokat az informatikusokat akarom védeni, akikbe "belefutottatok", de azért az írásodból elég rendesen az jön le, hogy le is nézitek az összes diplomást, mert elmerészeltünk menni az egyetemre...
2014. szept. 12. 07:14
 12/12 anonim ***** válasza:

5 évig voltam egy webfejlesztő barátnője, nem volt nagyképű, viszont folyton dolgozott. Reggel elment, délután hazajött, itthon késő estig dolgozott. (nem volt diplomája)

Utána volt egy rövid kapcsolatom egy egyetemistával, programtervező informatika szakra járt és tény, hogy okos volt, de valami hihetetlenül nagyképű is. Amikor bemutatkozott az ismerőseimnek, mindenki mondta később, hogy eléggé magas lóról beszélt, hogy hát ő informatikus. Mindig a sok pénzről beszélt, hogy ő majd 300 felett fog keresni, ha végez. Kívánom neki innen is, hogy tényleg legyen ilyen jó élete. De még sosem találkoztam senkivel aki ennyire pöffeszkedő lett volna.

2014. szept. 12. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!