Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az informatikát tanulók közül...

Az informatikát tanulók közül miért nagyképűek sokan?

Figyelt kérdés

Előre tisztázni szeretném, hogy nem általánosítok.

Több ismerősöm is programozónak tanul és mióta az egyetemre járnak eléggé elszaladt velük a ló. Több sértő megjegyzést tettek az én foglalkozásomra (nincs diplomám) és néha úgy állítják be magukat, mintha ők lennének maguk Bill Gates. Folyton azzal jönnek, hogy az informatikusok a motorjai a világnak és nélkülük nem működne semmi. Mivel én egy alacsonyabb szintű ember vagyok a szemükben így nem dobtam nekik fel a kérdést (mert már nem is szívesen találkozom velük), ők mit tettek le az asztalra az informatika területén, azon kívül, hogy szenvednek a kettesért az egyetemen (persze állítja, hogy ő 400-600 ezreket fog keresni)? Egy normálisan futó, 100 soros programot képtelen megírni, ettől függetlenül ő az etalon, aki miatt megy, aminek mennie kell (kb. 5 éve csinálja a 3 éves alapképzést). De van ellenpélda is, a másik ismerősöm szépen teljesít, mégsem ilyen.

Gondolom most megkapom, hogy frusztrált vagyok mert én nem vittem semmire az életben, mégis, más, hogyan látja ezt a dolgot?

2014. szept. 11. 07:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szegény tájékozatlanok, azt hiszik ha egyetemet végeznek és informatikusként, meg ha jól keresnek attól majd nem prolik lesznek. Dehogynem, ráadásul több órát görnyedhetnek a gép előtt, mint a futószalag mögött dolgozó betanított munkások, persze ők is mások gazdagodása éedekében. Miért, talán nem mindegy hogy valaki rosszul fizetett proli, vagy jól fizetett proli?
2014. szept. 11. 08:11
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Valahogy a szerénység kezd kimenni a divatból. Én a fiatalok 80%-át látom nagyképűnek és önimádónak. Szerintem nem csak az informatikusok ilyenek. Az egyetemnek régen súlya volt, aki oda bekerült, tényleg büszke lehetett magára. Ma már mindenkit felvesznek, nem kell komolyabban megdolgozni egy diplomáért, ezért számomra is érthetetlen, miért kellene ettől így elszállni. Egyébként nekem is vannak informatikus kollegáim, szerencsére ők a szerény csendes kategóriába tartoznak.
2014. szept. 11. 08:18
 3/12 anonim ***** válasza:
42%

Ne foglalkozz velük, a nagyrészük megy majd a levesbe.

Akik meg tudnak azok is úgy lesznek, ahogy az első írja, h havi 250-300 óra és fizetést is így fognak kapni.

Ez csak egy legenda, h elvégzed és akkor mindenki havi 400-600 ezret fog keresni.

Amúgy jelenleg egy informatikus feleségét kefélem, mert az ura este 11-re jár haza...

Szal nélküle ez tényleg nem jöhetett volna létre.

2014. szept. 11. 08:19
 4/12 anonim ***** válasza:

"Az egyetemnek régen súlya volt, aki oda bekerült, tényleg büszke lehetett magára. Ma már mindenkit felvesznek, nem kell komolyabban megdolgozni egy diplomáért, ezért számomra is érthetetlen, miért kellene ettől így elszállni."

Ezt megcáfolnám, ugyanis ez nagyon egyetem és szak függő. A komolyabb egyetemek komolyabb szakjain az ember vért vizel mire elvégzi, persze vannak büfé.szakok és büfé egyetemek, de alapvetően az informatika nem büfé szak.

Ami az informatikusok mentalitását illeti én egyet ismerek és ő sem szerény ember, habár az is igaz, hogy még nem végzett de már most sz.rrá keresi magát.

2014. szept. 11. 09:26
 5/12 anonim ***** válasza:
21%
Hehe, férjem (nem diplomás informatikus) soha semmilyen munkát nem bízna diplomás informatikusra, tapasztalata szerint azok semmit se tudnak rendesen megcsinálni. Van olyan DIPLOMÁS informatikus ügyfele, aki a tűzfalat se tudja ki/be kapcsolni! (én műszaki analfabéta vagyok, de azért az még nekem is megy :D ) Igaz, valakiből nekünk is élnünk kell :)
2014. szept. 11. 09:34
 6/12 anonim ***** válasza:
Vannak egyszerű gémerek akik - semmi más ambíciót nem érezve magukban - úgy döntenek hogy infósok lesznek...
2014. szept. 11. 09:54
 7/12 anonim ***** válasza:

Más dolog otthon, önszántunkból internetezni és kizárólag minket érdeklő oldalakat böngészni akár hajnalig. Valamint önszántunkból fejleszteni informatikai ismereteinket azért, hogy az előbbi dolgot minél jobban tudjuk csinálni.

És más dolog úgy ülni egész életen át a számítógép előtt, hogy mások mondják meg mit kell csinálni, az amit csinálunk nem is érdekel minket és a munkánkból is mások gazdagodnak. Valamint azért fejleszteni még odahaza is informatikai ismereteinket, hogy ezt a mókuskereket minél gyorsabban tudjuk pörgetni mások gazdagodása érdekében.

Ez épp olyan, mint az 50-es évek előtti időkben a gazdák szabadok voltak, senki nem pofázott bele életükbe hogy mikor, mit, menyit dolgozzanak saját háztáji gazdaságukban. Aztán jött az államosítás és a TSZ-ben kellett ugyanezt csinálniuk rabszolgaként. Ha a két életforma között nem lett volna ég és föld különbség, akkor az egykori gazdák közül nem lettek volna sokan öngyilkosok.

2014. szept. 11. 10:19
 8/12 anonim ***** válasza:

Az a poén, hogy a kérdező valóban nem általánosított (és ezt ki is hangsúlyozta), ellenben pár válaszadó igen. Ami mondjuk rám nézve igenis sértő, mert most vagyok harmadéves programtervező informatikán, mellette pedig dolgozom. A nagyképűségnek semmi köze az informatikához, minden szakmában vannak nagy arcú emberek.

#5 Nem a diploma nélküli informatikusokat akarom leszólni, de diplomával jóval több lehetősége van az embernek. Az már másik dolog, hogy valaki kihasználja-e ezeket vagy sem. És a férjed büszke lehet magára, hogy ha elvből elutasítja a diplomával rendelkezőket, ő sem lehet akkor különb, mint a nagyképű informatikusok.

2014. szept. 11. 11:01
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem a lehetőségekről van szó, hanem a tudásról. Mert lehet. Tudod, nem egy cég bontotta fel a férjemmel a szerződését, mert találtak diplomásat, aki egész nap bent ült volna a cégnél, és leste volna, mikor jön össze egy hiba, amit ki kell javítani. Nos ezek a cégek 1-2 hónapon belül már jelentkeztek is, hogy inkább mégis az ő szolgáltatását kérik (vagyis ha hiba van, akkor hívják, ő kimegy és megcsinálja)

Ő nem alkalmaz senkit, és csak a tapasztalatból beszél.

2014. szept. 11. 11:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Attól hogy valaki tud, és pénzt keres, miért kell nagyképűnek lenni?
2014. szept. 11. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!