Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kérlek, segíts nekem? Nagyon...

Kérlek, segíts nekem? Nagyon fontos, SOS-be, légyszíves?

Figyelt kérdés

Megbuktam idén érettségin matekból és magyarból. Így pót érettségire mehetek, ha szeptember 5-ig jelentkezek, de nem lehet, mert nem mentem át angolból, ebből a tantárgyból érettségire sem engedtek el, voltam augusztusban pótvizsgán, de nem sikerült.

Ilyenkor nem úgy van, hogy matekból és magyarból mehetek pótérettségire, mert ugye a 12. évfolyamon meg van, de az érettségim nem sikerült.

2014. szept. 2. 16:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Azokból mehetsz, amid így meglesz, az előrehozott érettségi, tehát jelentkezz. Elég faramuci helyzet, mert közben újra kéne járnod a 12.-et azokon az órákon, amiből nincs érettségid. Az iskolában kéne megbeszélni a legemberibb megoldást, hogy esetleg magántanulóként tekintsenek el a bejárástól, és vagy levizsgázol a nem érettségi tárgyakból+angolból, vagy az angol kivételével vizsga nélkül adnak neked egy jegyet. Ez a joggal nem egyezik, de humánus.
2014. szept. 2. 17:25
 2/6 A kérdező kommentje:

Nekem azt mondták, hogy nem mehetek pótérettségire matekból és magyarból sem, amíg az angolt le nem teszem. Már beiratkoztam esti gimnáziumba, szerettem volna pótérettségit tenni, de azt mondták, hogy nem lehet.

Amúgy nem azért buktam meg, mert nem tanultam, hanem lemaradtam, mert sokat hiányoztam egy műtét miatt.

2014. szept. 2. 18:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Ki mondta? Ez így nem igaz, hiszen eredetileg is mehettél matekból és magyarból, ha akkor volt jogod előrehozottat tenni, akkor javítót (nem pót) is jogod van. Ha az iskola, ahol jelentkezni kell nem enged, akkor nagyon gyorsan írj egy e-mailt a kormányhivatalba, és ismertesd a problémát.
2014. szept. 2. 19:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.Titkárságon mondták, hogy csak akkor lehet javító érettségit tenni, ha lezártam a 12. évem.
2014. szept. 2. 20:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Az érettségi szabályairól a 100/1997-es Kormányrendelet szól. Most meg is néztem, nincs benne ilyen. Nyugodtan rákérdezhetsz attól, aki ezt mondta, hogy milyen jogszabályi pontra alapozza ezt.
2014. szept. 2. 21:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Várjál, belekavarodtam. A 12. § szerint a sikertelen előrehozott érettségi vizsgát követően az adott vizsgatárgyból javító és pótló vizsgára legkorábban a rendes érettségi vizsga vizsgaidőszakára vonatkozóan lehet jelentkezni. Lehetséges, hogy nálad az angol jegy megszületése után jön el a rendes érettségi, tehát csak jövő májusban.
2014. szept. 2. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!