Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Au pair-nek lehetséges csak...

Au pair-nek lehetséges csak fél évre menni?

Figyelt kérdés

Vagy csak egy teljes egész évre lehet?

Aki volt már au pair szívesen várom a tapasztalatait. :)

2014. aug. 31. 21:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem voltam még au pair, de sokat játszottam a gondolattal, rengeteg hirdetést néztem, sőt leveleztem is egy-két családdal (csak végül mindig beijedtem).

A minimum idő, amire ki lehet menni, 2 hónap, de ez családfüggő, és a 2 hónap nagyon ritka. Fél évre már ki lehet menni, igen, de ez is a családtól függ. A nővérem például 4 hónapot volt kint, ennyi volt megbeszélve.

Viszont nem tarthatnak fogjul, ha Te előbb akarsz hazajönni végül, előbb is jössz haza.

Én itt keresgéltem, meg a tesóm is: [link]

Szerintem ha nem ügynökségen keresztül akarsz családot, hanem magad szeretnéd intézni a dolgokat, ez a legjobb oldal.

L23

2014. szept. 1. 02:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Még valami: 2 hónapra nem éri meg menni, mert ritka az olyan család, aki fizeti az utazásodat, szóval 2 hónap kb. arra elég, hogy oda-vissza elutazgasd a fizudat.
2014. szept. 1. 02:11
 3/6 A kérdező kommentje:

Értem, köszi :)

Ha ügynökségen keresztül mennék az tartalmazna plusz költséget?

2014. szept. 1. 12:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Elvileg nem, max valami regisztrációs díjat. A család fizet az ügynökségnek, szóval Téged már nem illik lehúzniuk. Neked bőven elég lesz az utiköltség.
2014. szept. 1. 23:37
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Esetleg nővéred tapasztalatairól tudnál néhány mondatot írni?

2014. szept. 2. 23:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát, ő jó fej családhoz került. Két kisfiú volt, akikért mondjuk annyira nem volt oda, de nem is dolgozta magát halálra.

Az én véleményem az, hogy lehetőséged szerint Norvégia, Svédország, Svájc és Hollandia között válogass családot, mert ők 100-150 ezer között fizetnek, míg a többi európai család kb. 80-at ad, én meg annyiért nem mennék ki külföldre. Nem csak Angliában beszélnek angolul, ugye.

És még azt hallottam nagyon sok helyről, hogy magyarokhoz nem szabad menni, mert ők szolgaként kezelik az au pairt, de hát ezen nem is csodálkozom, itthon is elvárják, hogy kinyald a lábujjuk közét csak azért, mert adnak neked munkát, viszont ez egy oda-vissza működő dolog, nem poénból adnak neked pénzt havona.

2014. szept. 3. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!