Egyetem mellett munka?
Tavaly kezdtem el az egyetemet, sajnos nem lett 460 pontom, ezért csak költségtérítéses szakra vettek fel, ennek összege 150 000 Ft/félév. Sajnos a szüleim nem tudnak támogatni anyagilag, de bíztam abban, hogy mivel van 3 testvérem, illetve anyukám betegsége miatt nem talál munkahelyet kaphatok költségtérítés mérséklést, azonban kiderült, hogy totál rokkantnak kell lennie valakinek ahhoz, hogy ez járjon neki. A fennmaradó tandíj összegét diákmunkával szerettem volna megkeresni. Bejárós vagyok, mivel arra végképp nem lenne pénzem, hogy kollégiumot/albérletet fizessek és eltartsam magam, így napi 1,5-1,5 órát utazom, sőt még munkát is csak az abban a városban találtam, ahol az egyetem van.
Az első félévben munka mellett nem igazán sikerült tanulnom, így szinte alig lett meg 1-2 tárgyam, második félévben már próbáltam minden erőmet összeszedni, hogy a munka és tanulás menjen együtt, így 1 tárgy kivételével mindent teljesítettem, igaz szinte csak 2-esekkel. Nagyon rosszul érzem magam, mert tudom, hogy többre lennék képes, de egyszerűen alig van időm tanulni, az órákra járás és a munkába járás összeegyeztetése is igen nehéz.
Már azon gondolkodom, hogy abbahagyom egy darabig a munkát, legalább a szorgalmi időszakra és veszek fel diákhitelt,hogy ki tudjam fizetni a tandíjat, így csak a tanulásra koncentrálnék, hogy átvegyenek államira. A barátom és ismerőseim szerint a diákhitel és az ötletem nagyon rossz megoldás lenne, mivel később kamatostul kellene visszafizetnem a hitelt és nem is biztos, hogy lenne miből.
Ti mit tennétek a helyemben? Így úgy érzem sosem fogom elvégezni az egyetemet, illetve ha sikerül is csak egy 2-es diplomám lesz és egész életemben úgy fogom érezni, hogy alul teljesítettem.
A pontszámodból kiindulva te az alábbi szakok valamelyikén vagy.
Pénzügy-, és számvitel
Nemzetközi gazdálkodás
Gazdálkodási és menedzsment
Emberi erőforrások
Kereskedelem és marketing
A diákhitel tényleg csak végső megoldás, ha tényleg lenne 4 lezárt félévvel munkád akkor viszont simán felveheted, hogy több időd maradjon tanulni. Nem jó, de sok embernek nincs más megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!