Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mik a lehetőségeim, ha nincs...

Mik a lehetőségeim, ha nincs meh qz érettségi törzslapkivonatom?

Figyelt kérdés
Csütörtökön voltam beiratkozni az új suliba(buktam+költözés, ujra véfgzős leszek), és mondták, hétfőre adjam be a papírt, de nincs sehol. Mit lehet ilyenkor tenni? Előző sulimban azt mondták, nem adhatnak még egyet. Haverom szerint benne vagyok a rendszerben, szal nem tehetek úhy, mintha meg sem kaptam volna. Am angol, töri, infó, médiábol van erettségim. Mit tehetek?
2014. aug. 30. 15:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom kaphatsz másolatot, amit be tudsz vinni helyette, ezt a régi sulitól kell kérni. Arra figyelj viszont, hogy ezért szinte biztos pénzt kérnek majd.
2014. aug. 30. 15:52
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Na, megtaláltam! 100/1997-es Kormányrendelet 48. §: "Az igazgató törzslapkivonatot állít ki és ad át annak is, aki a törzslapkivonatot elvesztette. A törzslapkivonat kiállításáért - kivéve, ha a vizsga a külön jogszabályban foglaltak szerint ingyenes - a kiállítás napján érvényes kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) tíz százalékának megfelelő díjat kell befizetni a vizsgabizottságot működtető intézmény részére. Törzslapkivonatot kell adni akkor is, ha a vizsgázó egyes vizsgatárgyból nem az előtt a vizsgabizottság előtt tesz vizsgát, amelyik előtt az érettségi vizsgát megkezdte. Az előrehozott érettségi vizsgáról kiállított törzslapkivonat másolatát - ha az érettségi vizsgát nem abban a középiskolában tették le, amellyel a vizsgázó tanulói jogviszonyban áll - meg kell küldeni az érintett iskola igazgatójának."

Ezt dugd az orra alá, ne hagyd magad lepattintani, hiszen enélkül nem tudsz az érettségire jelentkezni. Bár elvileg tudhatnál, mert tényleg benne vagy a számítógépes nyilvántartásban. Ha így se adja, szülő, ha neki se, meg kell fenyegetni, hogy feljelented az Oktatási Hivatalban. Olyan megdöbbentő, hogy igazgatók nem ismerik az alapvető jogszabályokat!

2014. aug. 30. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!