Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Fizetős az érettségi?

Fizetős az érettségi?

Figyelt kérdés
Esti suliba szeretnék jelentkezni érettségire. Kell fizetni azért hogy leérettségizzek?
2014. aug. 30. 14:30
 1/5 anonim válasza:
Hogyne , ebben az országban mindenki korrupt .
2014. aug. 30. 14:32
 2/5 A kérdező kommentje:
kb mennyibe kerül? munka mellett szeretném megcsinálni.
2014. aug. 30. 14:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Elsőnek: miért lenne korrupt az, hogy fizetni kell az esti suliért? A tanárok munkáját kell megfizetni akik vállalják a + esti oktatást. Ez nem korruptság.

Kérdezőnek.

Igen, mindig is fizetős volt az esti és levelező sulik. Iskola válogatja, hogy hol mennyibe kerül.

Én is munka mellett érettségiztem.

Először olyan esti iskolába mentem ami 4 éves volt. Ott évente 15 ezer forintot kellett fizetni. De én nem bírtam volna 4 éven át esténként suliba járni, így 1 év eltöltött idő után átmentem egy olyan suliba ahol gyorsított módban is el lehetett végezni. Ez azt jelentette, hogy míg a régi suliban 1 évet 1 év alatt csináltam végig, az új suliban az 1 év fél év alatt lement. Így én a következőképpen fejeztem be a 4 éves érettségis esti iskolát.

Szakmunkásként egy sikeres különbözeti vizsga után a 4 évből mindjárt 3 év lett. 1 évet végigcsináltam, majd váltottam. Így maradt 2 évem még, amit gyorsított módban 1 év alatt tettem le.

Viszont ez a suli drágább volt, mert évi 40 ezret kellett fizetni. Vagyis ez 80 ezre forintomba került.

De mint írtam, az ár a sulitól függ.

2014. aug. 30. 14:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Maga az érettségi vizsga ingyenes. A suli 21 év fölött fizetős.
2014. aug. 30. 18:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. aug. 31. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!