Vállalhatok diákmunkát, ha estin tanulok?
Hát ez fantasztikus. Elsősorban nem diák vagyok, de nem véletlenül, meg hobbiból iratkoztam be, hanem azért, mert nincs érettségim, és érettségi nélkül még szar munkát se találok.
Egyedül abban reménykedtem, hogy diákmunkát kaphatok, mert az bezzeg annyi van, mint a szemét, de akkor cseszhetem, éhen fogok halni.
diákmunka kifejezést el kéne felejteni, ilyen kategória sem a munkajogban, sem az adózásban nincs.
Iskolaszövetkezet tagjaként végzett munkàra valóban csak nappalis tanuló és hallgató vehető fel, de estisként simàn vállalhatsz állást munkaviszonyban, megbízással vagy egyszerűsített foglalkoztatás keretében.
Tudom, hogy vállalHATok munkát. De azért járok iskolába, mert nincs érettségim. Érettségi nélkül pedig nem találok munkát munkaviszonyban, megbízással vagy egyszerűsített foglalkoztatás keretében.
Amíg nappalis voltam, tökéletesen megéltem teljes munkaidős iskolaszövetkezeten keresztül közvetített munkákból (aka diákmunka). Érdekes módon, még oda sem vesznek fel "normális" munkavállalóként, ahol nappalis diákként sokáig és jól dolgoztam.
Mindenhova diákokat meg fogyatékosokat keresnek, ahova meg nem, oda ésszerű elvárás minimum az érettségi, ami ugye NINCS.
Épp múlt héten voltam egy interjún, ahova felvettek volna, ha lett volna érettségim. De nincs!!!
19 éves vagyok, és éhen fogok halni! Nem várhatom el a páromtól, hogy még 2 évig eltartson, amíg leérettégizek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!