Vállalhatok-e diákmunkát ha hallgatói jogviszonyom már megszűnt, de a diákigazolványom érvényes még okt.31-ig?
Egyre több helyről hallom (középiskolákban), hogy visszakérik a diákot (nem tudom, mi az oka, nálunk ilyen nem volt, pedig tavasszal érettségiztem). Ilyenkor szoktak nekik adni valami papírt, ami igazolja, hogy október 31-ig érvényes diákjuk "van".
Viszont ami a te kérdésedre vonatkozik, én őszintén szólva úgy tudom, hogy így nem lehet munkát vállalni.. Legalábbis pl. ha abból indulok ki, hogy érettségi után én sem tudtam vállalni, mert hiába volt diákom, a jogviszony már megszűnt, iskolalátogatásit már nem adtak, mert nem jártam már oda. Elvileg jogviszonyt igazoló papír kell a diákmunkához, én úgy tudom. De ha a szövetkezet neked így elfogadja, akkor valószínűleg értenek hozzá, és igazuk van, szerintem higgy nekik :)
Azóta ezt a cikket találtam ami talán hasznos..
De amúgy persze, hiszek a diákmunkásoknak, de azért félek, hogy utólag nehogy ebből para legyen.. Jön a NAV vagy mittudomén és megbüntetnek :D
Igen, a cikket én is olvastam, csak nem voltam biztos abban, hogy erre az esetre is vonatkoztatható-e :)
Egyébként ha nagy gáz van, akkor úgyse téged fognak elsősorban felelősségre vonni vagy megbüntetni, hanem a szövetkezetet, szóval ne aggódj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!