Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz a villamosmérnö...

Mennyire nehéz a villamosmérnöki kar?

Figyelt kérdés

Pl. a matek, meg az informatika tudom, hogy oda alap. De mennyire nehéz a matek, és az egész oktatás?

És vajon melyik a legnehezebb: a villamosmérnök, gépészmérnök, könnyűipari mérnök, anyagmérnök? Van különbség? Légyszi csak az írjon, aki tudja a választ, szóval épp mérnöknek készül!

2010. jan. 15. 11:36
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

És mért van az, hogy rengeteg mérnök szakon annyi, vagy még kevesebb a ponthatár, mint pl. tanító szakon. Szerintem azért nem egyforma nehézségű a két dolog. Szóval nem értem, h. miért ilyen alacsony a ponthatár a mérnök szakokon?

És aki mindig hülye volt matekból az ne is menjen mérnöknek, ugye?

2010. jan. 15. 11:55
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
Az iskola felveszi a pénzt a diákok után, és szépen kiszórják a férgeset. Mind nehéz. Gépészmérnökin tanulok, első félévben a 10-ből kb. 2 tárgyamnak fogom gyakorlati hasznát venni, a többi "szóró-tárgy". Más karokon síránkoznak, hogy nincs megajánlott jegy, műszakin aláírásért küzdünk. (az "okosok" is)
2010. jan. 15. 12:25
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tájékoztatást!
2010. jan. 15. 12:51
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az előzőnek :) Én egy másik karra járok, de vannak villanykaros ismerőseim.

Főleg a programozásra figyelj első félévben, őket abból vágták meg. Vannak olyan matek zh-k, hogy az évfolyam 70%-a megbukik.

Az egyetemen mindig a villanykart emelik ki, hogy az a legnehezebb. Ha valaki közli, hogy villanykaros, akkor azonnal mennek kérdések, hogy hogyan bírja.

Az aláírás meg tényleg küzdelmes dolog, én is ugráltam már a folyosón a hírdetőtábla előtt barátnőmmel, és sikítoztunk mint a hülyék, hogy kettest kaptunk.

2010. jan. 15. 15:30
 5/15 A kérdező kommentje:

Hú, az kemény!

Neked is köszi!

2010. jan. 15. 16:30
 6/15 anonim ***** válasza:
27%
én hülye vok matekból és ott is hagytam a gépészmérnökit! Nem csak a matek miatt nem jött be, hanem a hangulat, a társaság miatt sem, mert az is nagyon gáz volt! Az alacsony ponthatárokat erőszeretettel alkalmazzák azokon a szakokon, amelyekből kevés van és utána, meg mindenki oda jelentkezik és tucatszakma lesz belőle! Ilyen a gépészmérnöki is, legalábbis ez lesz a sorsa! Úgy, mint az ügyvédnek, turizmus és vendéglátásnak, logisztikusnak, pszichológusnak, stb.--->ezek már most is tucatszakmák!
2010. jan. 15. 21:28
 7/15 A kérdező kommentje:
Igen a jogászokat, bölcsészeket, stb. lapátolni lehet.
2010. jan. 15. 22:10
 8/15 A kérdező kommentje:

Csak az a baj, hogy sajnos nem nagyon válogathatok, oda kell jelentkeznem, ahová elegendők a pontjaim, + ahol azért ki is bírom, azt a 3 v. 4 évet.

Ezért is érdeklődök.

2010. jan. 15. 22:13
 9/15 anonim ***** válasza:
79%

Hát nekem is oda kell jelentkeznem, ahova elég lesz a pontom! Nem túl sok van, sajnos, pedig az érettségim annyira rossz nem lett és mégis...!

A villamosmérnöki nagyon nehéz, főleg a matek része! Csak akkor próbáld meg, ha jó vagy matekból, különben csak kínlódás lesz! Szinte mindenhol van matek, de ezeken a mérnök szakmákon nem az alap matek van, hanem annál jóval erősebb! Nem beszélve arról, hogy ha ezt a szakmát választod, akkor nem csak az a 2 félév matek lesz, hanem az egész életedet végig kíséri, mert folyamatosan számokkal dolgozol!

Nem akarlak lebeszélni, de én már tapasztaltam!

2010. jan. 16. 09:12
 10/15 A kérdező kommentje:

Igen-igen. Sajnos én is tudom. Nem jelentkezek oda, mert az túl nagy falat lenne nekem, de azért jó volt eljátszani a gondolattal. :)

Remélem azért felvesznek v.mi nem túl bonyolult szakra, ami érdekel is.

És köszi a komikat, mindenkinek!

2010. jan. 16. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!