Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kaphatok felmentést matekból...

Kaphatok felmentést matekból 23 évesen tanulói jogviszony nélkül?

Figyelt kérdés
Sajnos a matekkal nyűglődök már egy ideje, sehogy sem akar sikerülni. Meg van az 5 tárgyam mert csináltam egyet pluszba. Már vagy 2 éve nincs tanulói jogviszonyom. Így is kaphatok felmentést matekból?
2014. aug. 12. 18:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Elvégezted a 12 osztályt úgy, hogy nem húztak meg matekból a legvégén? Mert ha igen, akkor nem tehetsz semmit. Középiskola alatt kellett volna ezzel foglalkozni, mert ha megvan a 12. osztály is, akkor a tanárok úgy értékeltek, hogy képes vagy az érettségire is. Akkor pedig meg is kell tudnod csinálni, nem pedig - bocsi, de - kényelmességből feladni.
2014. aug. 12. 19:19
 2/6 anonim ***** válasza:
50%
Ha kiderül, hogy diszkalkuliás vagy (és erről szerzel hivatalos igazolást), akkor kaphatsz felmentést, de úgy tudom helyette kell valamit csinálni, gondolom szóbelit vagy valami ilyesmit.
2014. aug. 12. 19:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen a helyette tantárgy megvan. És az nem számít hogy hányszor próbálkoztam már érettségin és nem sikerült? Nem kényelmességből akarom ezt elintézni mivel eredetileg olyan suliba szerettem volna menni ahova kell a matek de emiatt kellett feladnom.
2014. aug. 12. 20:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A matematika érettségi kötelező, nem választhatsz helyette csak úgy magadtól másikat. Egyetlen kivétel a diszkalkulia, ezt szakértőnek kell megállapítania, amihez a vizsgálat felnőtt korban Budapesten, az ELTE Gyógypedagógiai Karán történik 70.000 Ft-ért.
2014. aug. 12. 20:13
 5/6 anonim ***** válasza:
75%
Nézd meg ezt: [link]
2014. aug. 12. 20:15
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor válthatja ki mással, ha még középiskola alatt felmentették volna.

Ha el tudott végezni 12 osztályt matekból, akkor az érettségit is meg kell tudnia csinálni. Hibázhattak a tanárok is, mikor tovább engedték, de hibázhatott ő maga is, amikor nem gondolt erre hamarabb.

100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet 6. §

Amiket mutattatok, azok mind szuperek, a későbbiekben jól jöhetnek neki, ha olyat akar tanulni, amiben oktatnak matekot is (mondjuk ennek csak akkor van értelme, ha tényleg marginális a matek), de az érettségivel sajnos ezek nem tudnak mit kezdeni.

2014. aug. 12. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!