Orvostanhallgatók! Ki milyen orvos szeretne lenni és miért? Melyik szakot nem választanátok és miért?
Nézd nem tudom hányad éves vagy, de ahogy végzed az orvosit az évek folyamán, lesznek olyan tárgyak amik érdekelnek, és lesznek amik nem. Ez mindenkinek más. Valakit a belgyógyászat érdekel, valakit a kutatás stb. Ezt te tudod mi arasz lenni, mit tudnál egy életen keresztül hivatásszerűen csinálni.
Bármit választasz szakiránynak el fogsz tudni helyezkedni, mert Magyarországon, de nyugaton is orvoshiány van.
En pl belgyogyasz tuti nem lennek, nogyogyasz, urulogus, se nagyon, inkabb borgyogyasz, pszichiater ilyesmi. (IV. Eves vagyok)
Hogy hol fogok dolgozni, az nyilvan a munkalehetosegtol fugg, de nem hiszem, hogy pont az orvosok ne kapnanak munkat. :D annyira azert nem tultelitett a piac, mint mondjuk jogaszbol, vagy komm-mediasokbol, turizmus vendeglatokbol stb
Pont a felénél járok, úgyhogy csak az irány van meg jelenleg, teljesen konkrét szak még nincs. Ami vonz, az az aneszteziológia és a kardiológia, emellett a radiológiát. Ami nagy kérdőjel, az a sebészet (bármelyik része), ugyanis bizonyos dolgok "tolnak" engem arra (pl. hogy ebben kutatok, van kézügyességem, és talán lehetőségem is), de nem érzek magamban sem kitartást, sem pedig túl nagy potenciált, hogy egész életemben tapossak a pozíciómért.
Amit tudom, hogy nem, az a szülészet, gyerekgyógy, bőrgyógy, f.o.g, általános belgyógy, neuró, stb. Egyszerűen nem érdekelnek, pedig voltam jó néhány osztályon ezek közül, de valahogy nem fogtak meg.
Elsősorban itthon gondoltam hosszabb távon, még akkor is, ha az egészségügy olyan amilyen. Viszont az utóbbi időben az eütől függetlenül elindultak dolgok, ami miatt már nem zárkózom el teljesen a külföldi munkától. Néhány éves tapasztalat meg mindenképpen jól jön.
Nem, én nem félek attól, hogy lesz-e munkám. Attól viszont igen, hogy oda nem kapok állást, ahová szeretnék, mert nincs haver-koma-sógor sehol, és még nem dolgoztam be magam. A jegyeimmel meg kitörölhetem a boldogabbik felem.
23/l, negyedév
Első: Tudom, hogy mindenkit más érdekel, de pont arra voltam kíváncsi, hogy kit mi és miért.
Hatodéves vagyok, már jó pár éve tudom, mi szeretnék lenni. Csak kíváncsi voltam, hogy az itt lévő orvostanhallgatókat mi érdekli, ennyi.
Azt is tudom, hogy orvoshiány van, de ennek ellenére bizonyos szakképzésekre baromi nehéz bekerülni, mert pl. keveset képeznek. Olyan is előfordul, hogy csak bizonyos területeken van hiány valamiből, de pont ott, hová az ember menni szeretne, nincsen hely.
Köszönöm a válaszokat:)
Ha valaki még erre téved, várom a további válaszokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!