Jól számolom a pontjaimat?
Annyi variációt hallottam már, hogy kezdek aggódni. Idáig teljesen biztos voltam benne, hogy így kell számolni a pontokat, de egyre több helyről hallok más infót, hozzáértő emberektől is.
Az egyszerűbb számítás érdekében tegyük fel, hogy mindent hibátlanra írok.
Történelem emelt szintűt szeretnék tenni, az 100 pont, +40 az emelt szintért. Angol lenne a másik felvételi tárgyam, szintén emelt szint. (Ezért akkor jár még egyszer a 40 pont?)
Szintén angolból felsőfokú nyelvvizsgám van, az 50 pont. Mivel összesen 80 pluszpont adható, az emelt szintért járó 40 pont 30-ra csökken, és így jön ki a maximum.
Ha mindkét felvételi tárgyamat hibátlanra írtam, akkor már csak az van hátra, hogy megkétszerezzem: 200x2= 400 pont. A pluszokkal együtt így jönne ki a 480.
Tanulmányi eredményeimet nem lenne érdemes beszámítani.
Jól számoltam akkor? Olyan variációt is hallottam már, hogy az összes érettségi számít bele, vagy hogy a tanulmányi átlag+felvételi tárgyból elért pontszám... Teljesen elbizonytalanodtam.
Kérlek titeket, csak az írjon, aki TELJESEN BIZTOS a dolgában!
Nyelvvizsgáért és emeltért ugyanabból a nyelvből nem adható pont. VAGY emeltért 40 pont, VAGY nyelvvizsgáért 35/50pont.
(Nyilván azt számolják, amelyik a több:)
Tehát ha angolból lesz felsőfokúd (50 pont), akkor szerintem már csak töriből emeltezz. Az angol emelt csak az átlagod rontaná:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!