Valami ösztöndíjra így van esélyem, vagy ne számoljak vele?
Szerintem az egyszeri juttatást biztosan megkapod, és én megpróbálnám a szoctámot is, hiszen vélhetően hátrányos helyzetű vagy, esetleg a bursát is próbáld meg, hiszen egyedül nevelnek, így szerintem ezekre jogod van.
(Az számít leginkább, hogy havonta fejenként mennyi pénz jut rátok.)
"megpályázására, vagy úgyis elutasítanák?"
És ne így gondolkodjál. Próbálj meg mindent, hiszen csak így van esélyed. Ha meg sem próbálod, akkor végképp nem fogsz kapni.
(mondjuk én is jogosult voltam szoctámra, de nem pályáztam meg, mivel előtudtam teremteni a pénzt magamnak)
Az egy főre eső jövedelem számít a háztartásban. Ez valószínű nálatok nem lesz túl alacsony, hiszen a nagyszüleid nyugdíja és anyukád fizetése oszlik meg az öt emberre. (Szerintem a nyugdíjak is ugyanúgy számítanak.)
Ez olyan, mintha egy 5 fős családból 3 ember keresne pénzt, ami azért egész nagy arány, ha figyelembe vesszük, hogy van, hogy 1 fizetésből nevelnek 4 gyereket.
Azért próbáld meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!