Tényleg igaz, hogy csak azok mennek bölcsész szakra, akik lusták tanulni? Meg, hogy egy bölcsész diploma fele annyit sem ér, mint egy technikusi?
Mandulavirág már leírta a statisztikákat, így én nem vesződöm már vele. pontosan én is ezt olvastam, h a közhiedelemmel ellentétben a bölcsészek zöme úgy tűnik, mégis olyan területen helyezkedik el, ami vmennyire kapcsolódik a végzettségéhez.
"Tényleg igaz, hogy csak azok mennek bölcsész szakra, akik lusták tanulni? Meg, hogy egy bölcsész diploma fele annyit sem ér, mint egy technikusi?
Mindenhonnan azt hallom, hogy a bölcsészek csak isznak és füveznek és hogy másnaposan írják a ZH-ikat négyes-ötösre, meg hogy után mindegyik segédmunkás lesz meg krumplisütő a mekiben."
nem, nem igaz, ezek túlzások, általánosítások. ilyeneket frusztrált reál szakosok vagy diplomával nem rendelkező tanulatlan emberek szoktak mondani.
"8-as (én a kettes vagyok a TTK-s) nem tudsz szöveget értelmezni, vagy felületesen olvasol nagyon"
nem akarok bunkó lenni, de ez a probléma elég gyakori a mérnök/reál szakot végzettek között. mármint hogy problémájuk van a szövegértéssel. amúgy igazad van, sajnos sok TTK-s ALAPSZAK semmit nem ér elhelyezkedés szempontjából.
Azért a statisztikai adatok nem feltétlen ezt mutatják, hogy olyan jól lehet elhelyezkedni bölcsészként.
Egy Anglisztika, germanisztika, vagy egyéb ilyen nyelvszakos bölcsész esetleg igen.
A pszichológus szintén, viszont ilyen szabad bölcsész, meg egyéb, csak a szakok számát bővítő bölcsész szakkal nehezebb elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!