Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg igaz, hogy csak azok...

Tényleg igaz, hogy csak azok mennek bölcsész szakra, akik lusták tanulni? Meg, hogy egy bölcsész diploma fele annyit sem ér, mint egy technikusi?

Figyelt kérdés
Mindenhonnan azt hallom, hogy a bölcsészek csak isznak és füveznek és hogy másnaposan írják a ZH-ikat négyes-ötösre, meg hogy után mindegyik segédmunkás lesz meg krumplisütő a mekiben.

2014. júl. 31. 00:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Mandulavirág már leírta a statisztikákat, így én nem vesződöm már vele. pontosan én is ezt olvastam, h a közhiedelemmel ellentétben a bölcsészek zöme úgy tűnik, mégis olyan területen helyezkedik el, ami vmennyire kapcsolódik a végzettségéhez.

"Tényleg igaz, hogy csak azok mennek bölcsész szakra, akik lusták tanulni? Meg, hogy egy bölcsész diploma fele annyit sem ér, mint egy technikusi?

Mindenhonnan azt hallom, hogy a bölcsészek csak isznak és füveznek és hogy másnaposan írják a ZH-ikat négyes-ötösre, meg hogy után mindegyik segédmunkás lesz meg krumplisütő a mekiben."

nem, nem igaz, ezek túlzások, általánosítások. ilyeneket frusztrált reál szakosok vagy diplomával nem rendelkező tanulatlan emberek szoktak mondani.

"8-as (én a kettes vagyok a TTK-s) nem tudsz szöveget értelmezni, vagy felületesen olvasol nagyon"

nem akarok bunkó lenni, de ez a probléma elég gyakori a mérnök/reál szakot végzettek között. mármint hogy problémájuk van a szövegértéssel. amúgy igazad van, sajnos sok TTK-s ALAPSZAK semmit nem ér elhelyezkedés szempontjából.

2015. márc. 9. 08:18
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért a statisztikai adatok nem feltétlen ezt mutatják, hogy olyan jól lehet elhelyezkedni bölcsészként.

Egy Anglisztika, germanisztika, vagy egyéb ilyen nyelvszakos bölcsész esetleg igen.

A pszichológus szintén, viszont ilyen szabad bölcsész, meg egyéb, csak a szakok számát bővítő bölcsész szakkal nehezebb elhelyezkedni.

2015. máj. 9. 12:18
 13/13 anonim ***** válasza:
Annyire bírom ezeket a "Tényleg igaz" kérdéseket. Gondolod, hogy a gyakorin jön valaki, megmondja, és akkor az a világ igazsága?
2022. szept. 7. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!