Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felvettek idén egyetemre...

Felvettek idén egyetemre államilag finanszírozottra. örültem neki az elején de kezdek elbizonytalanodni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Úgy érzem hogy ahova felvettek azt nem csinálnám túl nagy lelkesedéssel. Az nem én vagyok. Valahogy bejelöltem egy csomó szakot amire mennék és az volt a célom hogy tutira bekerüljek egyetemre. Na most derült ki hogy mindegyikre felvettek és első helyen pont olyan volt beírva nekem amihez nem füllik a fogam. Minden képen akarok diplomát mert anélkül max utcaseprő lehetnék vagy kemény kétkezi fizikai munkás. De ahova felvettek nem annyira én vagyok szerintem abban nem fogom megtalálni önmagamat. Most mit tegyek?

Amúgy is eléggé hullámzóan érzek ezzel kapcsolatosan mert amikor megtudtam hogy bejutottam ingyenes képzésre akkor örömárban úsztam és nagyon jó kedvem volt. Most meg kezdem azt gondolni hogy nem lesz jó a szakom és hogy 3,5 évig jó esetben olyat kell tanulnom amit nem élveznék maximálisan

2014. júl. 29. 13:41
1 2 3
 21/22 Gerdus0913 válasza:
Úgy látszik ez a van diplomám -nincs diplomám elég fájó pont mindenkinek. Jó lenne egy olyan társadalomban élni, ahol az embert a képességei alapján bírálják el, véleményezik és nem egy papír alapján. És ha már a bürokráciáról beszélünk, megjegyezem a " csak egy büfé szak" diplomája mögött is munka van. Elvileg minden szak, olyan lexikális tudást ad, aminek a megléte az én szememben becsülendő. A csak " két kezi fizikai munka" pedig még annál becsülendőbb, ha azt valaki lelkiismeretesen és precízen végzi el. A társadalom és a munkaerőpiac szerintem úgy épülne fel a legjobban, ha mindenki megtalálná benne a helyét és rangjától függetlenül elismerést kapna az elvégzett munkájáért. Akkor jársz a legjobban, ha találsz egy olyan szakmát/ hivatást, amivel szemben alázatos vagy. (Ezen érdemes mindenkinek elgondolkozni) Ha nincs ilyen, próbálj ki sok mindent és várj!
2014. júl. 31. 20:46
 22/22 A kérdező kommentje:
Ahogy közeledik az iskola kezdés egyre feszültebb, idegesebb vagyok. Nem tudom hogy fogom bírni az iskolár és azt sem hogy képes leszek e 3,5 éven keresztül nem megunni a szakomat. Kicsit rossz érzésem van attól is hogy milyenek lesznek a csoporttársaim. Tartok tőlük, van egy facebook csoportja is a szakomnak és akik ott vannak azok egyelőre nem a legszimpatikusabb emberkék!! Valaki jár hasonló cipőben? Ha igen kérem mondjon valami lelkesítőt mert le vagyok törve mint a bili füle :((
2014. aug. 13. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!