Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy elkerüljem...

Mit csináljak, hogy elkerüljem a bukást?

Figyelt kérdés

Keddre kellene megtanulnom 10 oldalnyi biológiát, és nagyon uncsi. Ma például 3 órát tanultam, de semmi nem maradt meg. 5 mondatot kb. 5 percig kell olvasnom, hogy vmi átjöjjön. Szombat óta gyűröm, de csak a töredékét tudom az anyagnak. Legutóbb is 2 napon keresztül tanultam és karó lett. Ezen lehet segíteni, vagy minden el van veszve ?

Ui.: lényegében idén csak egyeseim vannak bioszból :(

2010. jan. 10. 21:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Hanyadikos vagy? Én elsős egyetemen matek szakon és van egy vizsgám amire kb. 1500-2000 oldalt kell tanulnom és minden mondata kész szenvedés. Szerintem én nyertem:D
2010. jan. 10. 21:39
 2/16 A kérdező kommentje:
Én 11.-be járok. Gondolom te választottad a matekot, nekem viszont semmi kedvem a biológiához, meg a csomó latin szóhoz
2010. jan. 10. 21:42
 3/16 anonim ***** válasza:
írj puskát :)
2010. jan. 10. 21:51
 4/16 A kérdező kommentje:
már próbáltam, de nem tudok vmi jól puskázni (le is buktam)
2010. jan. 10. 21:53
 5/16 anonim ***** válasza:

OFF

azta, elsősként melyik ez a vizsga 1500-2000 oldallal? Anal? de még az se..

ON

erőt veszel magadon, leülsz és megtanulod. Ezt nem lehet megúszni. És ha ezt elfogadtad, és beletörődtél, hogy bizony ezen végig kell rágnod magad, az már sokat segít.

Ha egyfajta belenyugvó küldetéstudattal ülsz le, és nem már előre szenvedve, az már sokkal előrébb visz

2010. jan. 10. 21:54
 6/16 anonim ***** válasza:
De, anal. Jó tanárt fogtam ki, ennyi a titok.
2010. jan. 10. 22:01
 7/16 anonim ***** válasza:
Ismerős kb én is így voltam a biosszal. Sajnos nekem nem sikerült a 11-es biológia aztán a pótvizsgán szerencsére átmentem. De fel a fejjel és próbálkozz!
2010. jan. 10. 22:06
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Változtatnod kell a tanulási módszereden!!!

Én gimiben jöttem rá, hogy nekem az a legjobb tanulási módszer, ha

- egyszer átolvasom a leckét...

- újra az elejétől nekiállok, de most közben kijegyzetelem a fontos dolgokat...

- mire a végére érek, már tudom az egészet!!! :D

Mert ha csak "olvasgatod", akkor a második-harmadik mondat után kikapcsol az agyad, nem tudsz arra figyelni, ami nem érdekel.

A jegyzetelés folyamatos figyelemre kényszerít, és értelmezésre.

A jegyzetelésnél már arra is figyelni kell, hogy mit emeljek ki, miket írjak be alpontoknak a kiemelés után, stb.

További javaslatom : ne kapcsold be a számítógépet, és minden zavaró momentumot "zárj ki" tanuláskor magad körül!!!

TIPP : szedj SZÓJALECITIN kapszulát! :D

Ennek sok más jótékony hatása mellett az a tulajdonsága, hogy javítja a tanulási készséget és a memóriát, mégpedig látványosan. (Sok egyetemista szedi!)

Napi 1200 mg kell belőle, kb. 3-4 hét múlva látványosan könnyebben tudsz majd tanulni, memorizálni, az állóképességed is megnő.

A gyerekeim (11-es és 10-es) évek óta szedik, előtte elég nehezen tanultak, mióta szedik, azóta játszva tanulnak.

2010. jan. 10. 22:18
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem csak olvasgattam, hanem magoltam, nem volt bekapcsolva semmi, és ez kijegyzetelés sem működik, mert szinte minden mondatban van egy latin szó. Viszont ezt a kapszulát kipróbálom, köszi :)
2010. jan. 10. 22:36
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne menj be egy bunkerba a feleségeddel, és ne roppants cián kapszulát a fogaid közt.
2010. jan. 10. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!