Orvostanhallgatóként hányadik évtől dolgozhatnék valamilyen orvosi jellegű munkahelyen?
Hát, kb. másodévtől. De akkor max. segédápolóként. Évfolyamtársam ötödévben rengeteget mászkált, mire nagy nehezen több hónap után beállhatott ápolónak.
Egyébként első pár évben amúgy sem lesz időd dolgozni, maximum nyáron, de az se sok idő, mert 1 hónap a vizsgaidőszak, 1 hónap a gyakorlat (amiért persze nem kapsz pénzt), szóval marad egy hónapod a nyárból.
Hatodév után természetesen már orvosként dolgozol, hiszen a szakképzés maga úgy zajlik, hogy közben dolgozol.
Ezt végig kell gondolni, amikor az ember elkezdi.
Nincs olyan szabály, hogy X. évtől lesz csak időd dolgozni.
Valaki már első évben is dolgozik mellette, valaki úgy diplomázik le, hogy sosem dolgozott mellette megélhetésért.
ha talpraesett vagy és akarod, találsz munkát. Bár én nem ajánlom a segédápolót. Egyik ismerősöm heti 3 napot éjszakázik, havi 40e Ft-ért (segédápoló), de arra a munkára bizony nem mindenki képes.
Komolyabbat meg (pénzért) nemigen fogsz tudni csinálni az egészségügyben, amíg nincs diplomád.
A diákhitelt is felveheted, főleg ha külföldön képzeled el a jövődet.
Tudtommal a házasság nem azon múlik, hogy van-e munkád :) Családot meg valószínűleg semmiképpen nem fogsz eltartani annyi pénzből, amit egyetem mellett megkeresel.
Nyelvtudással azért van esélyed valami normális melót találni. A probléma inkább ott van, hogy ezeket a normális, jól megfizetett munkahelyeket nemigen fogod tudni összeegyeztetni az órarendeddel az első években.
Na jó, te kicsit el vagy tájolva.
Ha valaki 23 évesen akarja elkezdeni az orvosit, abból arra következtetnék, hogy minden más elé helyezi. Mivel egyrészt nem könnyű végigcsinálni, másrészt meg a te korodban a legtöbben lassan a végére érnek. Nincs ezzel semmi gond, valaki sokkal később kezdi, én támogatom is, de csak akkor, ha valaki tényleg komolyan gondolja.
Ezt rajtad annyira nem veszem észre az írásod alapján.
Azért mész egyházi misszióba, mert nem vettek most fel (és ha szabad kérdeznem, eddig amúgy mit csináltál?), vagy mert a misszió fontosabb?
OFF, de milyen hívő lány az, akit az érdekel, hogy mennyi pénzed van? Korábban én is vallásos voltam. Már egy ideje nem, de ha valamit, akkor azt megtartottam a vallásos neveltetésemből, hogy nem pénz alapján fogok magamnak párt választani. És milyen hülyeség az hogy itthon nincsenek vallásos lányok? Én a SOTE-ra járok, ismerek egy csomó keresztény lányt.
Egyébként ha tényleg mindenképp külföldi barátnőt akarsz, és ilyen fontos számodra a házasság, akkor itthon tényleg ne kezdd el az orvosit. Külföldön viszont (a legtöbb) helyen fizetheted a képzést, arra meg (gondolom) nincs pénzed. Szóval kicsit gondolkodj azon, hogy mi is a legfontosabb számodra az életben, ne vágj bele valamibe, amit nem gondolsz komolyan.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!