Gyógyszerészetin milyen az anatómia? Mennyire részletes?
Figyelt kérdés
#egyetem #továbbtanulás #biológia #érettségi #felvételi #gyógyszerész #ponthatár #anatómia #egyetemi kar #Gyógyszerésztudományi Kar
2014. júl. 25. 13:14
11/14 anonim válasza:
Az analitikának lényege, hogy meg kell határozni valamit oldatokon belül. Kvalitatív analitikában pl. az, hogy kémcsőreakciók alapján meghatározod milyen ionokat tartalmaz egy oldat. Ilyenek még érettségiknek is vannak, hogy van egy oldatod, ami ezüst-ionokat, vas-ionokat, és pl. réz-ionokat tartalmaz. A kérdés, hogy mi alapján döntöd el, hogy ezek vannak benne. Az analitika ugyanez, csak nem tudod miket tartalmaz a kémcsöved és tanulsz majd iszonyat sok iont.
12/14 anonim válasza:
Ionvadászat. <3 :) Most még nem jelent neked ez semmit tudom. De valójában arról van szó , amit az előző válaszoló is leírt , kapsz egy kémcsövet , benne egy oldattal , vagy éppen egy kis porral . És meg kell mondanod , hogy melyik ion / ionok vannak benne . Kezdetben csak egy anion , vagy egy kation lesz benne . Később már lesz benne egyszerre két - három anion , vagy két három kation , az utolsó órán pedig már lesz benne minden , kation is anion is . Tudnod kell majd kis millió reakciót fejből , hogy megtud határozni , hogy mi van benne , egy ilyen kis kémcsővel 3-4 órán át el lehet szöszmötölni , hogy mi van benne. Bosszantó mikor ezek az ionok teljesen más reakciót adnak egymás jelenlétében mint várná az ember . Debrecenben úgy működik , hogy ha elsőre eltalálod az ionokat ötös , ha másodjára eltalálod hármas , több próbálkozás pedig nincs , mert akkor értelem szerűen egyes. Amúgy én nagyon féltem ettől a dologtól , de amúgy visszagondolva , nagyon jó volt . Rá kell érezni az ízére. :) Sok Sikert! Gratulálok a felvételidhez. :D
13/14 anonim válasza:
Jah a kérdésedre a válasz kimaradt. :)
Szóval az anatómia nem annyira részletes , meg amúgy szerintem tökre tanulható , van sima anatómia rész , szövettan , meg embriológia. De vizsgán még is nagyon sokan csak C vizsgán mennek át , vagy épp át se mennek , nem is értem , hogy ez miért van . Amúgy a vizsga egy 20 pontos teszt , 12 ponttól kettes.
14/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ ^^ :) és a gratulációt is ;) imádom a kémiát úgyhogy sztem ez az én tárgyam lesz :D érettségin is elvégzendő kísérletet húztam, és a szóbelim max pontos lett :D
2014. júl. 28. 22:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!