Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 1-2 éve végzett egyetemisták!...

1-2 éve végzett egyetemisták! Lenne egy kérdésem hozzátok!?

Figyelt kérdés

Néhány éve végzett, ill. idén végzett/végző egyetemisták/főiskolások!

Nektek is az egyetem befejezését követő néhány hónapon belül vissza kellett juttatnotok az egyetemi diákigazolványt az intézményhez?

Én idén végeztem, és nekünk vissza kell juttatni. De a pontos okát nem tudom, ezért gondoltam, vki esetleg megmondja. (Olyanra gondolok, hogy a jövőben vki szerezne hozzá érvényes matricát, v. ilyesmi. - bár azt nem tudom, hogy honnan/hogyan szerezne bárki is, ha már nem jár az adott intézménybe).

Szóval ha vki tudja a pontos okát, hogy miért veszik vissza a diákig-ot, az légyszi írja meg! Köszi!

(ja, és azért adtam meg csak néhány éves időintervallumot, mert gondolom, max. néhány éve vezethették ezt be, hogy visszaveszik a diákig-ot.)

2010. jan. 10. 11:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Mert aki már nem jár egyetemre az már nem diák, kvázi a diákokra vonatkozó kedvezmények rájuk már nem érvényesek.
2010. jan. 10. 11:56
 2/3 anonim ***** válasza:
Én 2008-ban végeztem és nem kellett visszaadni a diákot. Csak annyi, h nem kapsz rá matricát és anélkül úgysem érvényes.
2010. jan. 10. 12:00
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Egyébként teljesen logikus, hogy nem érvényes, ha nincs rajta érvényesítő matrica. - ezt értem is.

Csak én abból kiindulva tettem fel a kérdést, hogy pl. az ált. iskolai v. a középiskolai diákig-ot nem kellett visszaadni, azokat megtarthattam.

2010. jan. 10. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!