Elfelejtettem hogyan kell írni, mit tegyek ( bővebben lent )?
Nos olyan problémám van hogy egy balesetből kifolyólag, amit most nem szeretnék részletezni nagyon sokáig nem tudtam írni sem jobb sem bal kézzel, most is nagyon instabilan és remegve elég csúnyán. És szeretném megtanulni is újból, de nem tudom mit tegyek, vagy hogy egyáltalán meg merjem-e mondani a családomnak, hisz elég ciki hogy 30 évesen csak a saját nevem tudom leírni írott betűkkel és minden mást csak nyomtatottal.
Eddig sajnos mindent számítógéppel/nyomtatóval oldottam meg de ez nem mehet így a végletekig...
A nagy nyomtatott betűk azok mennek, csak az írott kisbetűk nem, mivel ezidáig úgy írtam, mert a beteg kezeimmel gyorsabb is és egyszerűbb is volt, vagyis az most is de nem lehet mindent mindenhol úgy írnom ahol nem tudok gépelni és nyomtatni.
kezdetnek vegyél kisgyerekeknek való írás gyakorlásásra szolgála munkafüzetet.. és hébe-hóba gyakorold.. aztán szerintem idővel biztos visszaáll a rutin:) ha meg nem, akkor pedig fordulj szakértőhöz.. ez nem szégyen! az a szégyen, amikor az ember nem mer cselekedni,pedig bajban van...........
sok szerencsét!
és hidd el,ha elmondod a családodnak, nem fognak kiröhögni,támogatni,segíteni fognak.. ezért család a család.
Az embernek azért családja a családja, hogy mellette álljanak jóban-rosszban. Ahol ez nem így van, ott már régen rossz.
Az orvossal kellene beszélni, hogy mi lehet az ok: motorikus probléma, idegrendszeri probléma, mik a kilátások? Amíg nem áll helyre a finommozgás képessége, addig nem vagy gyógyultnak tekinthető, és addig ez orvosi felelősség. Lehet, hogy gyógytornával lehet javítani, lehet, hogy gyógypedagógussal, laikusként úgy gondolnám, hogy a nagymozgásokkal kell kezdeni, teljes karból, aztán csuklóból rajzolni az írott betűket, úgy ahogy annak idején az elsősöket tanították. Másfajta finommozgásokat is, rajzolás, festés, kötés, horgolás, tésztagyúrás vagy gyurmázás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!