Ha nem vesznek fel elsőre egyetemre, még van remény?
4 évig igen erős gimnáziumba jártam (6 éves gimnázium). Aztán bizonyos problémák miatt átmentem egy másik iskolába, ráadásul kisiklott az életem (2 évig), nem az iskola miatt, más okból kifolyólag. Az utóbbi időszakban sikerült helyretennem magamat és az életemet, olyan emberek vettek körül, hogy visszaadták a tanuláshoz a kedvem, színötös bizonyítvánnyal végeztem utolsó két évemet, és egyetemre szeretnék menni. Viszont tudom, hogy kemény munka kell hozzá, főleg nekem, mert a lemaradásaimat, azt az elrontott 2 évet pótolnom kell (már folyamatban van), és lehet, hogy nekem nem fog ez küzdelem nélkül, könnyen menni, ergo szerintem nem biztos, hogy elsőre felvesznek oda, ahova szeretnék menni. De úgy gondolom, hogy meg van a magamhoz való eszem (nem vagyok zseni, de értelmes vagyok), szóval szerintem lenne a helyem az egyetemen. A probléma az, hogy az erős iskolában humán beállítottságú voltam (így továbbtanulás terén is arrafele terveztem), most pedig reálos, mert "útközben" megtanultam tanulni, és sokkal jobban megszerettem a reált tárgyakat a humánnál(régebben magoltam, ez volt a probléma). Szóval megszerettem tanulni.
Vannak, voltak akik hasonló cipőbe járnak/jártak, mint én, vannak itt esetleg olyanok, akiket elsőre nem vettek fel, de mondjuk másodjára, harmadjára igen? Ti, akik átmentetek ilyenen, hogyan éltétek ezt meg?
A válaszokat előre is köszönöm :)
"színötös bizonyítvánnyal végeztem utolsó két évemet, és egyetemre szeretnék menni"
Nem értem..szín 5-ös vagy miért ne kerülnél be egyetemre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!