Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem vesznek fel elsőre...

Ha nem vesznek fel elsőre egyetemre, még van remény?

Figyelt kérdés

4 évig igen erős gimnáziumba jártam (6 éves gimnázium). Aztán bizonyos problémák miatt átmentem egy másik iskolába, ráadásul kisiklott az életem (2 évig), nem az iskola miatt, más okból kifolyólag. Az utóbbi időszakban sikerült helyretennem magamat és az életemet, olyan emberek vettek körül, hogy visszaadták a tanuláshoz a kedvem, színötös bizonyítvánnyal végeztem utolsó két évemet, és egyetemre szeretnék menni. Viszont tudom, hogy kemény munka kell hozzá, főleg nekem, mert a lemaradásaimat, azt az elrontott 2 évet pótolnom kell (már folyamatban van), és lehet, hogy nekem nem fog ez küzdelem nélkül, könnyen menni, ergo szerintem nem biztos, hogy elsőre felvesznek oda, ahova szeretnék menni. De úgy gondolom, hogy meg van a magamhoz való eszem (nem vagyok zseni, de értelmes vagyok), szóval szerintem lenne a helyem az egyetemen. A probléma az, hogy az erős iskolában humán beállítottságú voltam (így továbbtanulás terén is arrafele terveztem), most pedig reálos, mert "útközben" megtanultam tanulni, és sokkal jobban megszerettem a reált tárgyakat a humánnál(régebben magoltam, ez volt a probléma). Szóval megszerettem tanulni.

Vannak, voltak akik hasonló cipőbe járnak/jártak, mint én, vannak itt esetleg olyanok, akiket elsőre nem vettek fel, de mondjuk másodjára, harmadjára igen? Ti, akik átmentetek ilyenen, hogyan éltétek ezt meg?

A válaszokat előre is köszönöm :)

2014. júl. 17. 22:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"színötös bizonyítvánnyal végeztem utolsó két évemet, és egyetemre szeretnék menni"

Nem értem..szín 5-ös vagy miért ne kerülnél be egyetemre?

2014. júl. 17. 22:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Attól tartok, hogy az érettségimet fogom eltolni. Most halasztottam egy évet, mert tavaly kezdetem el a biológiát tanulni, meg rájöttem, hogy matematikából sem vagyok olyan rossz. 90%-os emelt biosz kell, meg 90%-os középszintű matek. Mondjuk matematikából az otthon oldott hivatalos középszintű feladatsoraim mostanában 90 felettiek általában, biosz pedig témakörönként változó, de félek, hogy valami beüt útközben, valamit elszúrok. És szeretném kivenni a méregfogát annak, hogy ha ez megtörténik, akkor elhiggyem, hogy nincs minden veszve.
2014. júl. 17. 22:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem jön el a világvége, ha elsőre nem sikerül. Felsőoktatásban a kutyát se érdekel, hogy ki hány éves.
2014. júl. 17. 23:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Túlparázod a dolgot. Ha pedig időközben reálos lettél csak örülj neki, ha kihasználod és olyan szakra mész akkor többet fogsz vele érni mint a humánossal (igen tudom, hogy bőven van kivétel, de azért na)
2014. júl. 17. 23:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor tehát nem dől össze a világ, ha elsőre nem vesznek fel, csak újra kell próbálni. Valóban túlaggódom, sajnos ez jellemző rám.
2014. júl. 18. 05:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!