Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy befogadjanak?

Mit tegyek, hogy befogadjanak?

Figyelt kérdés
Most ősszel kezdem a középiskolát Debrecenben és elég tanácstalan vagyok. A lényeg az, hogy a jövendő osztályom létre hozott 3 hete egy facebook csoportot amiben ismerkedhetünk mind jövendő osztálytársak. Nos, ahogy beszélgettünk, hogy kinek mi az érdeklődési köre azzal szembesültem, hogy baromira más dolgok érdeklik őket mint engem. Más típusú hobbijaik vannak, teljesen más zenéket hallgatnak, más könyveket olvasnak, totál más sorozatokat, filmeket néznek. Tehát baromira nem vagyok velük egy hullámhosszon. Ők jófejségnek meg 'alap'nak tartják piálást, a drogot, a cigit, míg én nem tartom annak. Mármint a pia az egy dolog de a cigizéssel, és főleg a droggal baromira nem vagyok kibékülve, soha nem is voltam és soha nem is leszek. Így teljesen kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz velem öt éven keresztül (mert öt évesen vagyok) és minden lelkesedésemet elvesztettem az új suli iránt. Július végén lesz egy találkozója az osztályomnak de én már attól is rettegek. Előző sulimban volt pár barátom, de ott mindenki lúzernek meg strébernek tartott mivel jó jegyeket kaptam és jól tanultam, mivel a szüleim nagyon szigorúan fognak meg én is alapvetően maximalista vagyok. Meg sajnos nem túl gazdag a családom ezért nekem hatalmas célom az, hogy jól menjenek a tanulmányaim és, hogy kitudjam segíteni a szüleimet akik már eleve az egyetememre spórolnak ami a mi helyzetünkben sok nélkülözést von maga után. Éppen ezért volt az, hogy már gimiben sokan kiközösítetek mert más voltam ilyen szempontból, de reméltem, ha egy erős suliban tanulok tovább ott mindenki fontosnak fogja tartani a tanulást és nem lesz az mint általánosban. Hát, baromira nem úgy néz ki.:( valaki tudna adni tanácsot, hogy ezek a dolgok ellenére valami csoda folytán jól kijöjjek az új osztálytársaimmal és megkedveljenek? Mit csináljak ennek érdekében. Próbáltam már nyitott lenni a többiek érdeklődési köre felé, belenéztem azokba a sorozatokba amiket ők néznek, belehallgattam azokba a zenékbe amiket ők hallgatnak. Hát.... Csak annyit mondanék nem az én világom. A szüleim meg amilyen szigorúak tuti nem nagyon engednének el ilyen piálós, cigizős jelegű bulikba, nem mintha bármi kedvem lenne hozzá őszintén szólva. Tanácsok a túléléshez? 15/L

2014. júl. 17. 11:33
 1/4 anonim ***** válasza:

ne akarj hasonlítani rájuk, biztosan lesznek olyanok akikkel jól kifogsz jönni, facebook beszélgetésből ne vonj le semmi következtetést, az is lehet hogy sokan azért mondják hogy beilleszkedjenek

lényeg hogy te semmiképp se hazudj magadról, azért biztosan nem közösítenek ki mert jól tanulsz meg hogy nem drogozol, meg más zenéket szeretsz. ha meg igen, akkor azok az emberek annyit is érnek

2014. júl. 17. 14:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nincs benne minden jövőbeni oszt. társad abban a csoportban.Biztos lesznek majd normálisak is,akikkel jó barátok lesztek.Amúgy semmi jelentősége,hogy ennyire különbözöl a csoport tagoktól.A középiskola tipikusan az a hely,ahol az emberek már megtanulják elfogadni a másikat,mindegy milyen.Mikor középsulis voltam,nálunk stílust tekintve megvoltak a "bandák" az osztályon belül,de nekem a legjobb barátom és egyben padtársam egy másik "banda" tagja volt.Az embereket a humor,a szimpátia hozza össze.A szokások,stílusok másodlagosak.
2014. júl. 17. 14:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ne aggódj. Úgy gondolom, hogy a facebook-ból nem sok következtetés vonható le. Amikor személyesen találkoztok, akkor majd jobban kiderül, hogy ki kicsoda valójában.

Mikor én jártam középiskolába, akkor még nem voltak ezek a közösségi oldalak, mégis mindenki elvolt és megtalálta saját társaságát, akivel jól kijött. (Osztálytalálkozó sem volt, hisz mit sem tudtunk egymásról... Csak szeptemberben.)

Nálad is így lesz ez. Nem kell mindenkivel jóban lenned. Ha találsz mindössze 2-3 embert, akinek kedveled a társaságát, azt becsüld meg, barátaid lehetnek.

A tanulmányaidra figyelj elsősorban. Lesznek középiskolai versenyek, akár megyei, országos szintű is, szerepelj sikeresen.

Tanulj nyelveket és szakmát.

Fontos, hogy alapozd meg az egyetemi tanulmányaidat, hisz az a célod.

Hogy ki mit gondol, nem számít, mindig lesznek olyanok akik hülyének nézik az embert, ill. olyanok, akik felnéznek rá. Idővel inkább a második lehetőség lesz tulsúlyba.

2014. júl. 17. 21:58
 4/4 anonim válasza:
Sajnos nem számít milyen erős az iskola a fiatalok akármilyen okosak is bulizni akarnak. Amúgy en sem vagyok oda az ilyenek ért, fontos, hogy ne legyél visszafogott, mert akkor kiszurnak, hogy te úgyse fogsz vissza szólni es radtelepszenek. A legeslegfontosabb az, hogy mindig maradj önmagad, ne változ meg a könnyebb beilleszkedés miatt, mert 5 évig színészkedni nagyon nehéz es végül meg is változhatsz. Tehát a lényeg az, hogy ne foglalkoz velük. Különben is lehet, hogy kellemeset csalódsz majd!
2014. júl. 18. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!