Vannak olyan OKJ-s szakmák, amiket nem lehet überelni diplomával?
Úgy értem, hogy például:
van egy gépgyártástechnológiai technikus végzettségem, jelentkezek egy melóra, amire alkalmas lennék ezzel, de mégis egy mérnököt fognak nyilván felvenni, ha egy olyan is jelentkezne rá
a gépkezelő elég unalmas szakmának hangzik...egyéb szakmák?
(itt a közoktatás témában mostanság alig 1-2 ember hajlandó válaszolni a kérdéseimre... biztos h*lye kérdéseim lehetnek, de volt pár olyan, amire nagyon érdekeltek volna a válaszok, azt senkitől nem kaptam meg őket :/ )
Ha jól értem a kérdést, a hozzászólásokkal kiegészítve, akkor az érdekel hogy milyen szakmák vannak, amelyeket csak OKJ-ként hirdetnek meg...
Nos, az én esetem tipikusan ilyen, a sport- és gyógymasszőr szakma nem diplomát adó képzés, masszőri munkakörbe nem tudnak mást felvenni, csak tanfolyamot végzett embereket (tekintsünk el az erotikus masszőröktől), egészségtudományi területen szerzett diploma ehhez (bármilyen furcsán is hangzik) kevés.
Ugyanakkor a diploma megléte itt is fokmérő, hiszen ha valaki csak a tanfolyamot végezte el, nehezebben kap melót, mint akinek van mellette diplomája is (akár más területről is, nem feltétlen egészségügyi!). Azaz a diploma mindig is rangot fog jelenteni a munkaerőpiacon, függetlenül attól, hogy egy álláshoz elég lehet egy sima OKJ is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!