Jár valaki a pécsi orvosira? Tudna pár kérdésben segíteni?
Hát, a szegedi Semmemweisről nehéz lesz...
Amúgy első lépésként besétál a TO-ra.
Hányadéves az ismerősöd?
Első két évben biztos nem fog tudni átmenni
Most végez másodéven. Állítólag vizsgaidőszak közepén változtattak a vizsgaszabályzaton és 3 helyett 2 vizsgalehetőség van csak tárgyanként. Biokémiából sajnos ellőtte mindkét lehetőségét, illetve nem is érzi jól magát Szegeden.
Mivel magyarul nagyon alapszinten beszél, megkért, hogy a bürokratikus részében segítsek neki.
Pécs szuper hely, úgy látom a külföldi egyetemisták különösen is élvezik. Vedd fel a kapcsolatot a PTE ÁOK tanulmányi osztályával, csak így tudsz segíteni a folyamat beindításán. Angol és német nyelvű program van. 7000 euró egy szemeszter. Az albérletek olcsóbbak Pécsett, mint Szegeden.
Hajrá!
Olyan NINCS, hogy vizsgaidőszak közepén megváltoztatják a vizsgaszabályzatot.
Másrészt a TO-n biztosan el tudják neki mondani a dolgokat angolul is. Szegeden és Pécsett nem tudom hogy működik, de Debrecenben külön ügyintézőik vannak a külföldieknek, akik csak velük foglalkoznak és egész évben az a dolguk, hogy az ő ügyeiket intézzék, valószínűleg nem magyarul kommunikálva. Ha máshol nincsenek is különszedve a magyaroktól, biztosan van valaki, aki a külföldiek ügyeivel (is) foglalkozik.
Nem tudom, megoldódott-e már a helyzet. Pécsen is külön van TO a külföldieknek, de aki magyar nyelvű programban tanul, az a magyar TO-hoz tartozik akkoris, ha külföldi. (Nálunk egy palesztin meg két jemeni srác ilyen)
Egyik egyetemről a másikra átmenni modulváltáskor lehet, tehát leghamarabb 2. év végén, amikor alapozóból preklinikaiba kerülsz, a későbbi lehetőségeket most nem tudom. Azt sem, hogy van-e tanulmányi követelmény, ha vidékről akarsz felmenni SOTE-ra, akkor meg van szabva, minimum milyen átlaggal kellett rendelkezned az addigi féléveidben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!