Hogyan érdemes tanulni?
Figyelt kérdés
Többen mondták már,hogy jobb úgy tanulni,hogy először az írásbelit,aztán a szóbelit,mert úgy sikerélményed van benne.De mások meg azt,hogy előbb a szóbelit tanuljuk meg,mert a házit ráérünk este,meg ha kell a suliban,szünetekben. Ti melyikkel tanultok? Melyikkel érdemesebb tanulni?2010. jan. 7. 07:29
1/7 anonim válasza:
Szerintem előbb az írásbelit, mert miközben végzed a feladatot, tanulmányoznod kell az elméletet és meg is tanulod. A gyakorlatból kell kiindulni, nem bemagolni az elméletet.
2/7 anonim válasza:
Szerintem ha a szóbeli részre épül a házi feladat, akkor evidens, hogy először megtanulod a szóbelit, és azután töltöd ki a feladatot, és majd EKKOR LESZ SIKERÉLMÉNYED, ha sikerült megcsinálni. Ellenkező esetben tudás híján kezdesz neki a feladatnak, és nem fog menni ( hacsak nem vagy zseni). Én ezt ajánlom ;)
3/7 anonim válasza:
Elvileg meg kell tanulni az anyagot, és azzal a tudással kitölteni a feladatokat.
Én a könyv és a jegyzetek alapján szoktam megcsinálni a feladatokat, és mire kész, már tudom is. :D
4/7 anonim válasza:
Az első válaszolóval értek egyet. Én mindig is az írásbelivel kezdtem, és nekem bevált.Hogyha órán csináltunk valami hasonló feladatot akkor azt átnézem és ez alapján meg bírom csinálni. Így nagyjából az anyag be fog ugrani. (persze hogyha figyeltél órán...).
Hogyha sok tanulni való van és több tantárgyra kell tanulni akkor amúgy meg célszerűbb az írásbelit a végére hagyni. =)
5/7 anonim válasza:
Én a szóbelivel kezdek, mivel szerintem ha megtanulom, utána könnyebb kitölteni a munkafüzeti vagy a többi feladatot. Nem? Amúgy meg csak szenvedsz vele és még rosszul is csinálod meg a feladatot.. Dehát, mindenkinek más a legjobb :)
6/7 A kérdező kommentje:
Én vmikor így,vmikor úgy.De nem tudom eldönteni melyik a jobb.Ha az írásbelivel kezdem,akkor a végén a szóbelit hosszabb ideig tudom tanulni,mert akkor nem kell aggódnom azért,hogy még házi is van. De ha a szóbelivel kezdek,akkor meg azért jó,mert után ugye ha kell néha az alapján csinálok házit,és tudom,hogy már csak az van, vissza,viszont akkor lehet hogy összecsapnám.Most elég fontos a jegy,mert most megyek középsuliba.
2010. jan. 8. 16:04
7/7 anonim válasza:
én megcsinálm a házit, aztán már más nem érdekel, szóbelit szinte sose tanulok, és így is a félévimnek 4.2 es átlagja volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!