Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van itt valaki aki jó matekos?...

Van itt valaki aki jó matekos? Kellene egy kis segítsék (többi lent)

Figyelt kérdés

az igazság az hogy külföldről kerültem most ide magyarba és elég nehéz most nekem ...matekból vizsgáznom kellene..kaptam egy feladatlapot...pár feladattal ...nem sok...(10-es anyag)

segítene valaki ? :/ megköszönném

ha nem is mindenben legalább pár feladatban ..ha valaki tényleg segítene akkor küldöm a feladatot

2014. júl. 7. 21:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én csak akkor segítek, ha ide feltöltöd a képet/leírod a feladatokat. Hadd okuljon belőle más is!
2014. júl. 7. 21:54
 2/3 A kérdező kommentje:
[link] ez lenne az :)
2014. júl. 7. 22:04
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

1) 500*tg32

2) (x+5)*(2*x+10)=208

3) Kiszámolod a kör területét(r^2*pi), majd elosztod 18-cal(mivel 360 fokos a kör, ezt elosztod 20-szal, az 18)

4) Itt a magasságtétellel kell számolni, nagyon egyszerűen és érthetően le van írva ide: [link]

5) n oldalú konvex sokszög átlóinak száma: n*(n-3)/2

Így tehát a feladatból: n*(n-3)/2=(n*3)-4

6) Másodfokú megoldóképlettel kiszámolod a gyököket(1 és 4), majd a függvény ábrázolva látszik, hogy a megoldás: x<1 illetve x>4

7) a)-nál beszorzol (gyök5+gyök2)/(gyök5+gyök2)-vel

b)-nél beszorzol (gyök3-gyök2)/(gyök3-gyök2)-vel

c)-nél beszorzol gyök6/gyök6-tal

Azért ezekkel, mert ugyan mindegyik értéke valójában 1, de így a nevezőben nevezetes azonosság lesz(a-b)*(a+b)=a^2-b^2

8) [link]

29. oldalon hasonló feladat, az alapján csinálhatod

9) Ábrázold a függvényt, vagy ábrázoltasd a neten(beírod egy az egyben googlebe), és egyértelműen látszik, az órai feladatok után meg főleg

10) Felbontod a zárójeleket, majd összevonsz, ezt még egy 5. osztályosnak is meg kell tudni oldani annyi különbséggel, hogy itt a másodfokú megoldóképletet kell alkalmazni

11) Másodfokú megoldóképlettel külön külön megoldod őket, így átírhatod őket így:

x^2-3x+2=(x-2)*(x-1)

x^2+2x-8=(x-2)*(x+4)

A kettőt elosztod egymással, és az egyszerűsítés után marad (x-1)/(x+4)

12) a)-nál a 7) feladatban leírtak szerinti azonosságot fedezheted fel a nevezőkben, így gyerekjáték a közös nevezőre hozás

b)-nél azt mondod, hogy x^2=a, így a képlet redukálódik: 2*a^2-a-1=0 sima megoldóképlettel megoldható

Azt hiszem megvan minden.

2014. júl. 7. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!