Külföldön kb mennyit kereshet egy pincér?
"háromszorosát keresik annak, mint itthon egy diplomás"
Ezt a hülyeséget honnan szeded? Eleve mennyit keres EGY diplomás szerinted? Mert elarulom, hogy igen nagy - akár két nagyságrendnyi különbség is van diplomás és diplomás között MO-on.
Nem azért, de egyrészt én is diplomás (mérnök) vagyok nem egészen kevés fizetéssel, másrészt van olyan ismerös diplomás, aki havi 800000-et kap nettóban. MEg van olyan is (föként a büfészakokon), akik a hideg vízre valót sem keresik meg.
SZóval ha valamit írni akarsz, akkor konkrét számokat írj, ne pedig ilyen álatalánosító hülyeségeket.
Micsoda király ismerőseid vannak neked, te miért nem vagy még Angliában?
Igaza volt a 2.-nak. Mi az hogy 2-3x annyit mint itthon EGY diplomás? Mintha minden diplomás mindenhol ugyanannyit keresne MO-n. Talán ha azt írtad volna hogy többet keresnek, mint itthon EGYES diplomások, akkor már helytálló lenne, csak ugye nyelvtani ismeretek sem ártanának. Vannak olyan diplomás bérek azért itthon is, amit nem fog megközelíteni sehol egy pincér (a félrerakás után)
Kérdező bocs de gondolta kiállok a normálisabb válaszoló mellett. Kérdésedre a válasz, hogy én úgy tudom kb 4-700000 között lehet keresni, de azért ez eléggé szór. A nyelvet nagyon kell tudni, gondolj csak bele te is miket megkérdezel egy pincértől. Na azt vágni perfekten idegen nyelven. Szóval oda már nem elég ha tudsz gagyogni egy kicsit az adott nyelven. És a pincérkedés kint is "rabszolgameló", amikor más szórakozik te dolgozol, lejárod a lábad stb stb. Huzamosabb ideig szerintem esélytelen.
Amelyik itt fröcsög, hogy ennyivel több pénzt keresnek pincérként stb az nagyon okos lehet. Elárulom szabad bölcsésznél lehet 2*3 szor többet keresnek.. Max az itteni pincérek fizetésének keresik meg a 4-5 szörösét nem (normális) diplomásékét.
Amúgy abba is bele kellene gondolni , hogy forintra átszámolva szép és jó összeg, de az ottani fizetésekhez képest lószar. Ha annyira jó lenne pincérkedni akkor az angolok miért nem pincérkédnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!