Felszolgáló/pincér csakis végzettséggel lehetek, külföldön?
Mindenképp kell szak irányú végzettség, ill érdemes lenne elvégeznem itthon egy ilyen jellegű tanfolyamot? Sajnos nem ez a szakmám, de anyagi okok miatt szeretnék kimenni ausztriába dolgozni, és talán ezzel a szakmával mennék valamire.
Várom a véleményeket!
Pincérkedéshez nem kell semmiféle képzettség, legalábbis a nyári szezonban, amikor minden szállodai és vendéglátóipari dolgozóból nagy hiány van.
Én is sokkal "nyugatabbra" jöttem ki úgy, hogy nem beszéltem a nyelvet. Hat hónapos nyelvtanulás után a főváros legszebb és legdrágább kerületében kezdtem el dolgozni pincérként, alig négy-öt alkalmi itthoni "gyakorlat" után, amit heccből, egyetemistaként vállaltam el anno. Két hét alatt belejöttem, és a nyelvet is megtanultam... Szörnyű fárasztó volt ugyan, de én halálra élveztem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!