Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akik önköltséges szakra...

Akik önköltséges szakra mennek azok miből fogják finanszírozni azt (illetve miből finanszírozzátok)?

Figyelt kérdés
Jövőre fogok újraérettségizni és gazdasági szakra szeretnék menni, de mivel emelt érettségim nem lesz így államira nem kerülhetek be a magas ponthatárok miatt. A szüleim nem tudnak anyagilag támogatni, ezért magamnak kell megoldani. Milyen lehetőségek vannak, merjek belevágni?

2014. júl. 1. 21:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Töri emelt a legkönnyebb, azt mondják. Azt tankönyvből meg tudod tanulni. Arra figyelj, hogy évszámokat, személyeket, eseményeket tanulj meg nagyon jól, mert atlaszt nem lehet használni, évszámokat viszont tudni kell! De szerintem egy 50%-ot simán össze lehet szedni, ami bőven elég. Amellé egy 80%-os matek érettségi középszinten, és jó, feltéve, ha törit is elfogadnak gazdasági szakon. Akkor lenne 50+80*2=260 Plusz 50 többletpont az 310, nyelvvizsga 338 így együtt. És ez csak egy ilyen eredményű emelt törivel. 70% körüli eredmény az pedig már nagyon jó.
2014. júl. 2. 15:30
 12/14 A kérdező kommentje:
Gazdasági szakokon 400+-os pontok vannak.
2014. júl. 2. 17:33
 13/14 A kérdező kommentje:
Én pénzügy és számvitelre szeretnék menni, de idén 458 pont kell a bejutáshoz, múlt évben is ekörül volt (minden állami gazdasági szakon központi ponthatárok vannak). Ezért is mennek sokan önköltségesre, mert ott jóval alacsonyabb a ponthatár.
2014. júl. 2. 17:46
 14/14 anonim ***** válasza:

Én is pénzügy számvitel szakra felvételizek. Sajnos nekem sem sikerült az állami ponthatárt elérni.

Bár szerintem ezeket a ponthatárokat nagyon nehéz elérni.

Én a tandíjat saját pénzemből fogom fizetni. Már nagyon régóta gyűjtök, szóval már 5 félévre megvan a tandíjam.

Albérletre szerencsére nem kell fizetnem, sem koleszra. Csak a kajára meg az utazásra. Ebben pedig a szüleim és a bátyám is segíteni fog.

2014. júl. 2. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!