Matekból újra érettségizni. Hogyan kezdjek neki?
Figyelt kérdés
3 éve érettségiztem matekból, majd egy okj-s képzésen voltam, ahol nem volt matek. Most szeretnék fősulira menni, viszont kéne egy jobb érettségi matekból, hogy biztosan felvegyenek. Elkezdtem olvasgatni, nézegetni, de szinte semmire nem emlékszem már. :( Hogyan kezdenétek neki? Tanárra sajnos most nincs pénzem. :( Előkerestem a középsulis könyveket, de ha valakinek van konkrét ötlete, tanácsa, nagyon örülnék neki! Előre is köszönöm!2010. jan. 4. 11:25
1/3 anonim válasza:
Nézd meg az om honlapján, hogy pontosan mi is a követelmény matekból. Nem az összes 4 éves tananyag kell.
Milyen voltál matekból? Ha nagyon jó, akkor talán egyedül is fog menni. Bár szerintem tanárhoz el kell menni. Aki tapasztalt az érettségi terén, mert azzal csak nyerni fogsz. Nem drága igen, de valamit valamiért. Előző éves feladatokat is nézegesd.
2/3 anonim válasza:
Én úgy próbálnám meg a helyedben, hogy elővenném először a 9.es tankönyvet, abból elkezdeném átnézni az elméletet, aztán az ahhoz tartozó kidolgozott példát (ha nincs a könyvben, akkor amiket annak idején a füzetben csináltatok), aztán ezeken a könnyebb példákon megpróbálnám megérteni, és utána tovább csinálni pl. a füzetben lévő feladatokat úgy, hogy a végeredményt nézném meg csak, hogy egyezik-e. Ha megérted az alapokat, akkor nagy valószínűséggel menni fog a többi is, és nagyon sokat gyakorolj!De mindezt szép apránként. És igen, szerintem is mindenképp töltsd le az előző évi érettségi feladatokat. Sok sikert!
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
Elővettem a négyjegyűt, meg kinyomtattam a régebbi érettségi feladatokat, most azokat csinálgatom, az első részével szépen haladok, a második az már nehezebb, de az is megyeget. De az lesz a legjobb, ha az elejétől kezdve átveszem az egészet a tankönyvekből. :)
2010. jan. 4. 20:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!