Mit gondoltok az érettségi eredményeimről?
magyar nyelv és irodalom: 68% (emelt)
matematika 70% (emelt)
matematika 85% (közép)
történelem: 84% (közép)
angol: 82% (közép)
informatika: 96% (közép)
Szüleim nem érettségiztek, így ők nem tudták úgy megítélni az eredményeimet, viszont érdekelne mások véleménye.
Nem idén érettségiztem, de most szeretnék továbbtanulni.
Szép eredményt értél el!
Ezzel biztos felvételt nyersz!
magyar nyelv és irodalom: 68% (emelt) ez 5
matematika 70% (emelt) ez is 5
matematika 85% (közép) ez is 5
történelem: 84% (közép) ez is 5
angol: 82% (közép) ez is 5
informatika: 96% (közép) ez is 5
Szóval ez egy szín jeles érettségi.
Merész vagy, hogy egy emelt matematika érettségit bevállaltál 85%-os közép matematika eredménnyel, vagy ha az emelt matek volt korábban, akkor elég csalódott lehetsz a közép matekod miatt.
Emelt magyar sem olyan erős, a mi iskolánkból annak idején 80% felettit írtak akik ELTE BTK-ra vagy ELTE ÁJK-ra szerettek volna menni. Egyébként csak kíváncsiságból: melyik helyre kell mind az emelt matek, mind az emelt magyar?
Közép történelem és a közép angol szerintem viszonylag gyengére sikerült, szerintem egyik sem nagy kihívás, az angol nyelv ráadásul nagyon fontos a mai világban.
A közép informatikádhoz viszont gratulálok.
Én úgy gondolom, hogy emelten a 80%, középen a 90% feletti eredmények a megsüvegelendőek.
Amúgy meg te tudod, mennyi munkád van benne, mire számítottál mondjuk május legelején. Ha rosszabbra, büszke lehetsz magadra, ha jobbra, akkor valamit elrontottál.
Remélem, megtalálod a számításaidat, de azért ne bízd nagyon el magad, mostantól senkit sem érdekel majd az érettségi eredményed. Ha a felsőoktatásba jelentkezel, akkor - egy-két szakot / iskolát leszámítva - ennél csak nehezebb dolgod lesz.
Egyetértek az utolsóval.
Közép 90% alatt nem túl nagy szám, hiába 5-ös 80-tól.
Emelt meg 80-tól jelent szép eredményt, ott nagyon durván alacsony az 5-öshöz a 60%-os határ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!