Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pszichológián belül mennyire...

Bratilla kérdése:

Pszichológián belül mennyire nehéz a biológia és a többi reál tantárgy?

Figyelt kérdés

Én TELJESEN humán beállítottságú vagyok, de érdekel a pszichológia. Azt látom, hogy a bölcsészettudományon belül van, de vannak reál tantárgyak is, biológia, statisztika, ezeket találtam eddig. Még mik vannak? Ezekkel mennyire nehéz egy hozzám hasonlónak elboldogulnia? Tudom, hogy nem olyan, mint egy orvosin, ahol ez a lényeg, de akkor is félek tőle.

Nektek mi a véleményetek? Van valakinek tapasztalata?

Köszönöm előre is! :)

2014. jún. 17. 15:14
 1/1 dftgsgvghgev ***** válasza:

Anatómia, élettan, neurológia, pszichofiziológia, pszicho-neuro-immunológia, némi viselkedésgenetika, matematikai statisztika, neuropszichológia.

Mindegyik tárgyból minimum annyit vártak el, amennyi az előadásokon elhangzott. Ha mindegyikre be tudtál járni, és megtanulni, amit elmondtak, átmentél a vizsgákon. Senki nem várta el, hogy kívülről fújd a tankönyveket, az előadások emészthetőek voltak. Akkor volt gond, ha nem járt be valaki előadásra, mert bár a diasorokat meg lehetett szerezni, sokszor önmagukban használhatatlanok voltak.

Emlékeim szerint nekem az volt a legbosszantóbb, hogy nehéz volt átlátni, mit keresnek ezek az anyagban? Joggal félsz tőle, mi is féltünk.

Nekem úgy lett volna könnyebb megközelíteni a dolgot (utólag így látom), ha első évben, vagy előtte nyáron, amikor már tudom, hogy felvettek, belenézek olyan, nem pszichológusoknak szánt könyvekbe, mint mondjuk A pszichológia a betegágynál, Az életesemények zavarai, stb. Vagy utánanézek a neten, hogy mondjuk a kardiológiai betegségek mellett vagy mögött mik a gyakoribb pszichés problémák. Abból kapok egy átfogóbb képet, hogy az adott szervrendszer betegsége hogyan hat az ember viselkedésére, és fordítva. Ha erről van egy érthető kép, akkor szerintem könnyebb megtanulni a bioszos alapokat, mert onnantól kezdve már csak a meglévő tudást részletezzük, nem céltalanul magolunk.

De mint mondtam, ha csak az előadásra építesz, akkor is nagy eséllyel kibekkelheted ezeket a tárgyakat.

2014. jún. 21. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!