A BME-n hogyan működik az átsorolás fizetősre?
A BME-n eddig is igaz volt, hogy szinte könnyebb kirúgatni magad, mint átkerülni fizetősre (azt a sávot tényleg nagyon ki kell centizni), szóval tényleg nincs aggódnivalód.
Egyébként nyugi, ez a szak elég sok embernek pofáraesés az elején, aztán szépen lassan hozzászoknak legtöbben a rendes haladáshoz. Én is BME gépészen vagyok és első évben elintéztem magamnak kapásból egy év csúszást, de jövőre már diplomázom, és mostanában így a vége felé már tényleg nagyon sok emberrel vannak újra együtt óráim, akikkel anno együtt kezdtem. Tehát nagyon sokan csúszkálnak, ez a szak (vagy a BME...) ezzel jár, kevesen vannak, akiknek elsőre jól megy.
Első vagyok.
Kikerestem Neked a TVSZ-ből a jelenleg hatályos rendeletet, ami így szól:
"A hallgatónak ahhoz, hogy tanulmányait a magyar állami (rész)ösztöndíjas képzésben folytathassa, az utolsó két aktív félévében legalább 30 mintatanterv szerinti kreditet kell összegyűjtenie és legalább 2,00-ás súlyozott tanulmányi átlagot kell elérnie"
Namármost a súlyozott átlagot csak a teljesített tárgyakból kell számolni, ami nyilván nem lehet 2-nál rosszabb. Szóval tényleg nyugodj meg, szedd össze magad és ősztől adj bele mindent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!