Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak én nekem nem segítenek a...

Csak én nekem nem segítenek a matek felmentéshez?

Figyelt kérdés

Mindíg rossz voltam matekból.Állandóan csak tanúltam és gyakoroltam.Soha nem nyaraltam ez miatt.Most két évig tényleg beleadtam mindentt,még matektanárhoz is mentem.De mindíg épphogy megkaptam a kettest.Most az érettségin persze,hogy megbuktam. A gyomrom és még az idegeim is kivannak.Pszihológushoz járok.Hoiába pofázom ennek is,hogy mennyire megviselt ez egész életemen át és most főleg.Megkérteztem,hogy tudna nekem abban segíteni,hogy felmentést kaphassak.NEM AKKAR!!!

A matektanáromhoz fordúltam,hogy segítsen,mondja meg,hogy hova menjek.KERÜL ENGEM és azt mondja,hogy biztos,hogy nem vagyok diszlexiás.Könyörgöm látja,hogy mindennap matekozok és pocsékul megy.

Másokat a pszihológus gyerekkori traima miatt felmentették.De könyörgöm nekem nagyon sok traumám volt és mégsem segítenek. Már tényleg kivagyok. Hova menjek pontosan? Akár Budapestre is mennék.

Csak ne kelljen megint egy évig matekoznom,én már dolgozni szeretnék. Hová menjek?Segít valaki egyáltalán valaha is nekem?

2014. jún. 12. 18:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

18 év fölött egy vagyonba kerül a szakértői vélemény, olyan 70 ezer forint körül, az ELTE Gyógypedagógiai karán van ilyen szakértő. De nem biztos, hogy diszkalkuliás vagy, ők az alapvető számoláshoz, irányokhoz, becslésekhez se értenek. Itt egy teszt, regisztrálás után tölthető ki. [link] Ezen az oldalon lehet, hogy segítséget is találsz, ha írsz nekik.

Szóbelire se mehetsz matekból? Attól tartok, csak egy jó matektanár a megoldás, aki felkészít nyáron.

2014. jún. 12. 19:45
 2/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi. Nyáron a tanárom nem ér rá és szarik rám.

A fizetős tanárom is nagyban tesz rám. Még matek oázist is csináltam mindennap. Nem akarja senki megérteni,hogy nekem tényleg nagyon nagy problémáim vannak. Ráadásúl azt mondták,hogy a paraszimpatikus idegeim nagyon tönkrementek,de még így sem segítenek semmit. Már tényleg azon merengek,hogy felmászok egy épületre és fenyegetőzök az öngyilkossággal.

2014. jún. 12. 20:30
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
Azt inkább ne tedd. Csináld meg a tesztet, abból valami kiderül. Ha diszgráfiagyanút jelez az eredmény, akkor írj az ottani elérhetőségre, és kérj tanácsot. Emellett keress egy jó magántanárt, aki a problémáiddal együtt elvállal, biztos van ilyen, csakhát ki kell fizetni. Azt a tanárt válaszd, aki szimpatikus, megbízhatatlanra ne pazarold az időt és a pénzt.
2014. jún. 12. 20:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Már egy csomó pénzt kidobtam a matektanárokra és ez a saját pénzem volt.Szóval még motiváltabb voltam,hogy megtanuljam.Most dolgoznom kellene,hogy majd a matektanárokat akiket felkeresek kitudjam fizetni.Csakhogy a pszihiátrián bent akarnak tartani egy hétre.De aztán mégegyre stb.És még így sem segítenek,mert nem akarják elfogadni,hogy a matek miatt idegeskedem. Csak az az egy kívánságom volt mindíg,hogy jól menjen a matek.
2014. jún. 12. 20:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A számolási nehézség neve: diszkalkulia. Ezzel kapcsolatban kérj segítséget. A diszlexia olvasási nehézség, nem csoda, ha azt mondják, nincs ilyen problémád. Talán még foglalkozik veled a helyi nevelési tanácsadó, ott szokott megkezdődni az ilyen felmentések kiadása. Menj be a helyi nev. tan.-ba, és kérdezd meg mit lehet tenni.
2014. jún. 13. 09:29
 6/8 C2H5OH ***** válasza:
72%

Nézd, ha becsülettel megcsinálod a 3 előző évi matekérettségit, használod a függvénytáblát és van józan eszed, komolyan mondom hihetetlenül nehéz megbukni a matekérettségin. Nehezebb megbukni, mint kettest kapni, itt borzasztóan kell akarni az egyest.

Ha "érted" és fel tudod fogni a számok alapvető műveleteit (összeadás, kivonás, szorzás, osztás) és nem kevered össze őket 1-100-ig, tudsz elsőfokú egyismeretlenes egyenletet rendezni, akkor nagy eséllyel nem lehetsz diszkalkuliás. Egy ilyen rendellenesség esetén az agyad nem lenne képes megfelelően értelmezni azokat a karaktereket, szimbólumokat, jelen esetben a számokat amiknek többedik háttérértelme van.

A helyesírásod és a mondatszerkezeteid átlagon aluliak, ebből arra következtetnék hogy az iskolát vagy kerülted, vagy nagyon gyenge volt a képzésed, vagy szerencsétlen módon átlagon aluli az intelligenciád, felfogóképességed, nevezd bárminek. Szerintem azok, akik egy nyelvet nem tudnak megtanulni helyes anyanyelvi szinten használni, azoknál lehet valami gikszer. Az elmondottaid legalább háromnegyedét kitalálhattad, ergo kevés munkát tettél bele és a matek iránt érzett utálatod miatt piedesztálra emelted azt a minimális erőfeszítést is, amit beletettél.

Sajnálom a kemény szavakat, valószínűleg le is fogsz pontozni emiatt mert nem építő kritikát vagy prognózist vártál, de az élet már csak ilyen. Tele van bizonyos szűrőkkel, amin egyesek átmennek, de mások sajnos nem. Az érettségi is egy ehhez hasonló szűrő, ahol mindig lesznek olyanok akiknek sajnos nem sikerül.

Ha a harminc pontos első részt megcsinálod, ami pont azért van hogy egy pávián is letegye az érettségit, már megvan a kettesed. Vagy rendkívül értelmes emberekkel voltam körülvéve a gimiben, vagy tényleg még azok is letették a matekot külön gyakorlás nélkül akiket sosem érdekelt, ezáltal nagy valószínűséggel ennyire faék egyszerű dolog.

A maradék ötletem már csak az, hogy eszméletlen módon rágörcsöltél és szinte az egészet elrontottad. Vedd fel a füzeted, nyisd ki a könyvet és szánj rá egy hetet a matekra, mert kb. annyi idő 2-es szintre begyakorolni az egészet.

2014. jún. 13. 17:14
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát tudom jól,hogy mindenki azt képzeli,hogy lusta vagyok és kerültem az egéysz matekot.Nagyon megviselnek ezek a veszekedések.Tényleg túlakartam lenni a matekon ezért tanultam és gyakoroltam nagyon sokat.Nem hiszem énsem hogy diszkus vagyok,mert nagyon jó a memóriám.Nyáron elolvastam az összes tantárgyat és emlékeztem rá egész évben.PL. a biológiát ötösökre írtam stb.Szóval csak matekoztam.Az írásbeli elött főleg csak azt gyakoroltam.Egy osztálytársam sem akarta elhinni,hogy nem megy a matek pláne,hogy megbuktam belőle.A családom is csak azt látta,hogy amint hazaértem a földön gubbasztva gyakorolok.Szóval hiába mondom és bizonyítom,hoogy szorgalmas és kitartó vagyok.Kikészítenek már az állandó kudarcok és veszekedések. Nem tudom,hogy miért nem megy. Azt tudom,hogy sok trauma ért gyermekkoromban és ebben az évben is.Ezt azért szoktam emlegetni,mert van egy ismerősöm akit ez miatt felmentettek.De ha énrólam van szó mindenki úgy tesz,mintha én úgymond rettenthetetlen lennék. Csak tényleg matekól vagyok hülye,de mindíg úgy érzem mintha mindenből ostoba lennék.
2014. jún. 17. 08:42
 8/8 anonim ***** válasza:
50%
Mi köze a matekhoz bármilyen gyerekkori traumához? Az érettséginek azért nincs értéke önmagában, mert minden hülye átmegy az alacsony százalék miatt. Nem baj ha nem mész át, nem kell mindenkinek érettségi. Vannak nagyon jó szakmák, azzal is kereshetsz jól.
2015. okt. 20. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!