Kiderült hogy dyscalculiám van, de pótvizsgáznom kell. Mit tegyek?
Rettentő nehezen ment a matek 5. osztály óta.
Elmentünk egy vizsgálatra, és megállapították hogy diszes vagyok. Kaptunk erről papírt is, amit bevittünk a suliba is, ott elfogadták ugyan, de csak a jövő évre nézve, tehát idén még pótvizsgáznom kell. Az viszont sehogy se sikerülne. Tehát a kérdésem hogy mit tudok ilyen esetben csinálni hogy ne kelljen pótvizsgáznom?
Jövőre már nem indul ilyen szak amin most vagyok, így másik szakra kéne járnom, de egyik sem olyan ahova szívesen járnék. :(
Az önkormányzatnak nincs oktatási osztálya, mert pillanatnyilag semmi köze az oktatásügyhöz. Hivatalok, amikhez lehet fordulni a KLIK helyi tankerületi vezetője vagy a kormányhivatal oktatási osztálya. Őszintén szólva én nem bízom az ő rugalmasságukban és segítőkészségükben. Az oktatási jogok biztosához akkor fordulhatsz, ha előtte már minden lehetőséget kimerítettél. [link]
Mikor állították ki neked a szakvéleményt illetve mikor vitted be az iskolába? Ha mondjuk pont tegnap, akkor még érthető, hogy lezártak, de ha akár csak hetekkel korábban, akkor már figyelembe kellett volna venniük. Ez így igen embertelen, gyerek- és pedagógiaellenes, ha szakértői papírjuk van róla, hogy képtelen vagy teljesíteni a követelményeket, és mégis erőltetik, hogy teljesítsd ahhoz, hogy jövőre már úgyse legyen rá szükséged. Külön bekavar, ha nincs is olyan tagozat jövőre. A szüleid menjenek be az igazgatóhoz, még holnap, hiszen a jegyeket holnap lezárják, és magyarázzák el neki, hogy ez így extrém lehetetlen helyzetbe hoz, ráadásul önhibádon kívül, hiszen nem te vagy felelős azért, hogy a tanulási zavarod miatt nem tudod megtanulni az anyagot. Meg tudnák tenni, hogy kettesre lezárnak, ha akarnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!