Milyenek lettek az írásbeli érettségik?
Talán kissé későn válaszolok, de nem bírok elmenni a kérdés mellett, mert így az államvizsga kapujában a 74%-os válaszolónak sikerült megmosolyogtatnia a gyermekien naiv megjegyzéseivel. Kb. semmit sem jelent, hogy érettségin hány százalékot értél el. Persze ahhoz, hogy bekerülj valahová, fontos, hogy minél jobb legyen, de utána még a legjobbakból is lehetnek utolsók az egyetemen.
Én például matek középből 55%-ot teljesítettem anno (ha jól rémlik, túl sok volt akkor a kombinatorika, ami a halálom), de minden vágyam a mérnökinfó volt, az infó érettségim és a tárgyaim jól sikerültek, így bekerültem az egyetemre. Bizonyára nekem is azt mondtad volna, hogy minek megyek ilyen szakra, ha közép szinten ilyen rossz vagyok matekból, ennek ellenére analízisből csoportelső lettem, és másokat korrepetáltam zh előtt, mert végre olyan tanárt kaptam, aki úgy magyarázta el a gyakorlatot, hogy álmomból felébresztve is levezettem volna egy teljes függvényvizsgálatot. Így visszatekintve a matekot szerettem a legjobban az összes tárgyam közül. Kissé elhamarkodottan törsz pálcát mások feje felett, de nem baj, még úgyis változni fog pár dologban a látásmódod.
Amúgy pedig, ha kikerülsz egyetemről, sem fogsz tudni mindent 100%-osan, hiába imádod azt a szakot, amin éppen vagy, és a cégek sem várják el, hogy mindent tudj. Ennek mértéke attól függ, hogy kikötik-e a korábbi szakmai tapasztalat meglétét, vagy sem. Az egyetem csak alapot ad, semmi többet. Munka közben ragadnak rád a fontos dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!