Mit csináljak ha nem akarom befejezni a sulit de a szüleim elvárják?
#2-nek nincs igaza. Semmi értelme olyan iskolát végigszenvedni amit utálsz, csak, hogy utána a munkahelyeden is csak undort érezz. Ha ez neked élet, akkor hajrá... Alapból nem is írta le milyen iskoláról van szó, így alaptalan a hozzászólása.
Leírásból arra következtetek, hogy egyetemre jársz és nem bírod az elvárásokat teljesíteni. Én is voltam ebben a cipőben. Idegileg kikészít, nincs értelme meggebedni a semmiért.
Több lehetőséged is van: átjelentkezhetsz másik szakra. Átjelentkezhetsz másik intézménybe. Kiléphetsz és elkezdhetsz valami teljesen mást.
Ha jól gondoltam és egyetemen buktál el, nyugodtan lépjél ki, mert úgysem fogod tudni teljesíteni. Helyette keressél egy OKJ képzést, ami már olyan területen van amit szeretsz. Ezt elvégzed és utána elmész főiskolára alapszakos diplomáért (vagy egyetemre, teljesen mindegy, mert ugyanazt a papírt adja).
Értelemszerűen az OKJ és alapszak ugyanazon a területen legyen. Ha így csinálod, akkor erős alapokat fogsz kapni az OKJ-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!