Segítség, irodalom! (? )
Szóval három könyvből áll a kérdéssor, amire nem tudok válaszolni:( A három könyv: Egy magyar nábob, A kőszívű ember fiai és a Szent Péter esernyője. Sajnos az Egy magyar nábobot nem is vettük, így nem is olvastam, tehát nem tudom megcsinálni az olyanokat.
Melyik szereplőre ismersz rá a leírásokból? Nevezd meg az írót és a regényt címét is!
"Pompás termetét nem rejté egyéb, mint egy vállait szabadon hagyó csalánszövetű ing s egy bő selyem török bugyogó."
Ki mondja kinek?
"Gombold be a kabátodat, Wladin" - Annyit tudok segíteni, hogy SZPE-ben van.
"Megfogadtuk, hogy együtt megyünk a pokolba, mennyországba - és haza. - Azt hiszem, hogy a Kőszívű ember fiai, és a beszélgetés Leonin és Richárd között van, viszont azt nem tudom, hogy melyikük mondja melyiküknek.
"És most az úr azért jött ugyebár, hogy gazdag örökséget menten fölvegye" - Ez az Egy magyar nábobban van.
Mi az alábbi mondatok jelentése?
"A többség feje már lógott a borversenyben."
"Jenő igen fanyar képet csinált mindezekhez."
"Huh, de fel volt paprikázva őexellenciája."
"...leszedhetitek a lovak lábáról a bocskort."
"...elszontyolodott erre a baklövésre."
"Ezért mondtam, ...hogy mindenekelőtt jöjjünk tisztába az esernyővel."
Kikhez tartoznak a felsorolt tárgyak?
Kofának való szalmakalap - Szerintem a Kőszívűben van, amikor Edit, Marie és a zöldséges kofa álruhába osonnak. De nem vagyok benne biztos...
Törikszakad csárda - Az egy magyar nábobban van, ha jól tudom.
Virágok az imakönyvben - Fogalmam sincs erről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!