Nincs kedvem tanulni az érettségire, depressziòs és ideges vagyok ha csak egy tételt is tanulni kell. Mit tegyek?
Ilyen nem. Fejezd be az önsajnálatot és vegyél erőt magadon. Rajtad kivül Több tizezer ember érettségizik és tud tanulni és nem csak neked van ebből eleged.
Lehet sajnálkozni, meg jaj hányingerem van, depressziós vagyok ideges vagyok...
Ránézel a könyvre, összehuzod a szemöldököd és megkérdezed magadtól: Akarok legalább jövőre menni valahova tovább tanulni? Mert akkor bizony le kell tennem a seggem hogy valamilyen eredményt elérjek!
Pár hét és vége utána party a nyáron. Gondolj erre....
Vagy...... Sajnáltasd magad tovább, utáld a világot és ne tanulj..
Kezdd avval, hogy ledőlsz, nyugizól, megtervezed a tanulást, hogy mit tudsz most, mit kell tudni, mi a cél, mi kell hogy elérd, és utána csak szarzs bele. A következő nap viszont rákapcsolsz.
Mi kell, mennyi tanulás, hogy kb elérd a tudásszintet, és beosztani az időt. Ha valami nem megy nem kell erőltetni. Tudtommal talán lehet akkor is pótérettségizni, ha 2-es lettél, amiből nem vagy annyira jó csinálsz pótérettségit, s nyáron tanulsz rá. Így is lehet gondolkodni, ha már tudod, hogy idén nem vesznek fel.
Valamint tanácsom, ha így csinálod, hogy mész őszi érettségire, akkor ne csak tanulj, illetve ne áltasd magad, hogy tanulni fogsz végig, ugyse fogsz. Menny el dolgozni, vagy csinálj valami fizikait, edzést, és amellett minden nap valamennyit megtanulni. Belekóstolsz, azt tudod hogy ízlik. Ősszel meg rákapcsolsz.
Én is őszi érettségiztem, másodjára így csinálnám.
Minden esetre járj utána tanulási módszernek, elvileg jobb és bal agyféltekés agy is másként képes jól tanulni. Valakinek elég a szöveget olvasni, valakinek trükközni kell.
Vegyél erőt magadon... Az rossz, igen, ha úgy érzed, nem fognak felvenni (bár azért még ne vedd ezt annyira biztosra).
Inkább az legyen benned, hogy te minden tőled telhetőt megtettél. Csináld meg a lehető legjobbra, hogy csak abból kelljen újra érettségizned, ami nem sikerült olyan jól. (Pl. ha csak egy tantárgyra lenne ez igaz, akkor máris csak 1 maradna, hogy újra megcsináld. Remélem érthető a logikám.)
Magadért tedd meg, mert helyetted senki nem fogja. Tudom, ez olyan apa-anya szájbarágós közhely, de tényleg így van. És tényleg az éltessen, hogy tiszta lelkiismerettel mehetsz nyáron bulizni, nyaralni, még ha nem is vesznek fel tényleg, ahová szeretted volna, azt mondhatom majd, h megtettem amit tudtam, egy kis korrigálás kell még, de jövőre meglesz. Hát hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!