Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségire való felkészülés?

Érettségire való felkészülés?

Figyelt kérdés

Nagyon korai a kérdés, annyira még nem aktuális, viszont saját magamat szeretném megnyugtatni illetve időben felkészülni. :)

Most 11.-es vagyok, jövőre érettségizem. Nagyon félek már most, és rástresszelek.

Hogyan tudnék mindent kézben tartani, ha elkezdődik a szeptember és ezt az érettségiig "végig vinni"? Vannak ötleteitek, bevált praktikáitok, jó tanácsok?:)

Tanulási módszerek, egész évben?

(Tudom, mindenkinek más vállik be)

Esteleg volt valaki, aki már a nyáron elkezdett az érettségivel foglalkozni -persze mértékkel?:D

Jól kell teljesítenem a tantárgyakból:/

17/L

Köszönöm a válaszokat előre is!

2014. máj. 27. 17:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem az érettségivel kapcsolatos stresszt nem lehet megúszni, az emberek 99%-a átmegy rajta.

Én azt mondom, hogy tanuld a matekot meg az idegen nyelveket, mert ezek olyan tárgyak, hogy ha év közben rendesen dolgozol, akkor gyakorlatilag nem lesz külön tanulnivalód az érettségire, és foglalkozhatsz a törivel, meg ami még esetleg van.

2014. máj. 27. 22:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Az első válaszolónak teljesen igaza van. Ha a matekot érted, és a nyelvet megtanulod, akkor érettségi előtt már nem kell és ezzel sok időt spórolsz meg, amit más tantárgyra tudsz fordítani.

Ha tovább szeretnél tanulni, akkor azokat a tantárgyakat helyezd előtérbe, amelyek kellenek az adott szakra.

Év közben is mindig tanulj! Én tavaly érettségiztem. Az első félév nem volt erős, de a második félév már igen. Ne halogasd a dolgokat. Ha halogatod, akkor végül annyi gyűlik össze, amit már nagyon nehéz behozni. Mi folyamatosan feleltünk második félévben a szóbeli tételekből is. Nekem az vált be, hogy kézzel dolgoztam ki a tételeket, mert akkor már nagy része megmaradt, hogy miről írtam benne. Ha ti is feleltek majd folyamatosan a tételekből, akkor mindig tanuld meg az órára. Nekem ez vált be. Nálunk sok olyan tanuló volt, aki ha egyszer felelt a tételből, akkor utána kb 1 hónapig egy tételt sem tanult meg, mert akkor ő már biztos nem felel, mert már egyszer felelt. Na a lemaradást nem is nagyon tudta behozni.

Most ezek jutottak eszembe. De ha később még valami eszembe jut, akkor megírom.

2014. máj. 28. 10:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!:)
2014. máj. 28. 12:53
 4/5 anonim ***** válasza:

A fentieknek igaza van, de én még valamit hozzátennék, saját tapasztalatból. Lehet, hogy nem hangzik olyan szuper tanácsnak, de tényleg vedd komolyan!

Én az első félévben tényleg sokat tanultam, halálra stresszeltem magam, és úgy mentem karácsonyi szünetre kb mint egy zombi. Aztán rájöttem, hogy így csak rosszabb lesz. A második félévben kicsit kevesebbet tanultam, és több időt hagytam magamnak pihenni meg kikapcsolódni, mégis sokkal jobban ment minden (persze ez sem egész nap lazázást jelent, csak mondjuk időben lefeküdtem, és nem ettem magam azon, hogy most nem dolgoztam ki még egy tételt, nyugodtan megnéztem néha egy filmet stb.). És végül vsz így sokkal jobb lett azbérettségim, mintha végig görcsösen tanulok, plusz nem úgy indult a nyaram, hogy elment addigra minden életkedvem. Szóval ne aggódj, ha eddig rendesen tanultál, és most is tartod a tempót, akkor nincs semmi gond! :)

2014. máj. 29. 10:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Az érettségi csak addig nehéz, amíg át nem esel rajta. Visszatekintve az egyik legegyszerűbb dolog lesz, amit megírtál.

Persze ez így neked sokat nem mond, mert előtte vagy, de majd utána értelmet kap :)

2014. máj. 30. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!