Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ügyvédnek vagy informatikusnak...

Ügyvédnek vagy informatikusnak jobb továbbtanulni?

Figyelt kérdés
Melyiknek jobbak az elhelyezkedési lehetőségei, itthon és külföldön?
2009. dec. 26. 21:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%
mind kettőnek jó, informatikában attól függ, mit értesz informatika alatt
2009. dec. 26. 21:28
 2/15 A kérdező kommentje:

Informatika alatt szinte mindent értek bár a programozás nem igazán megy szóval az biztos hogy programozó nem leszek pedig jó lenne. :(

De ezen kívül minden más érdekel csak mondják hogy már nem igazán lehet elhelyezkedni informatikával mert nagyon sokan vannak.

2009. dec. 26. 21:30
 3/15 anonim ***** válasza:
61%
eggggyértelműen informatikus. MIndkettőből sok van, csak az informatikus képes elhelyezkedni is.
2009. dec. 26. 21:32
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

ez első vagyok

képzeld.én egy éve, nem tudtam dönteni, úgy mint most te, első helyen volt a pázmány jog, és az utolsó helyen az elte programtervező, ...eltére vettek fel....programozó leszek.

rengeteg matekkel, de amúgy itt lehetsz rendszergazda is, elvégzik, és egyből van munkájuk. van olyan is aki 500 ezer ft os fizetéssel kezd aki itt végzett..legalábbis a tanárok ezt mondják:)

2009. dec. 26. 21:44
 5/15 anonim ***** válasza:
kicsit értelmetlen lett sry csak fáradt vok
2009. dec. 26. 21:45
 6/15 anonim ***** válasza:
82%

informatikus:)

Tesom is az lesz, harmadéves, és már most ajánlottak neki munkát havi 300e-ért ,de csak akkor ha abba hagyja a sulit. Hát ő igy nem ment bele, mert ha végez, akkor havi 500e ft-ot is kereshet:)

2009. dec. 26. 21:56
 7/15 anonim ***** válasza:
szerintem ügyvéd mert ott ügyfelenként kereshetsz több százezret, nem hogy havonta... és magadat is ki tudod húzni ha valami olyan van
2009. dec. 26. 22:08
 8/15 anonim ***** válasza:
utolsónak üzenem, hogy álmodik. Nagyon nehéz ügyvédi "praxist" szerezni, mert rengeteg van, és nem nagyn mennek nyugdíjba se. Az a minimális 10% aki 100ezreket keres ügyenként az nem átlagos, amúgy firkálhatod az adásvételi szerződést...stb.
2009. dec. 26. 22:25
 9/15 anonim válasza:

Fogalmam sincs, én informatikát választanám. Csak ugye ott kell a matek.

Az ügyvédnél meg római jog, tehát némi történelem tudás.

2009. dec. 26. 22:41
 10/15 anonim ***** válasza:

Évről évre csökken a felvehető tagok száma a jogi szakra. Most baromira lecsökkentették úgyhogy, ne 430 ponttal számolj, hanem olyan 450-el...

Amúgy meg mehetsz jogásznak, csak úgy mondom, hogy nem véletlen csökkentik ezeket. Rengeteg jogász, ügyvéd van, akik nem tudnak elhelyezkedni. És nem divatból mondom ezeket, nem egy jogász ismerősöm van, akikkel szintén ez van. Ink felejtsd el. Ha 5+3 évet akarsz elbaszni az életedből, inkább valami értelmes szakmát válassz, amivel el tudsz helyezkedni, és meg is fizetik. Mert az ügyvédet qrvára nem. Az egy dolog, hogy a felső tízezernek a fizetés marha jó, de odáig meg juss el, ekkora konkurencia mellett. Hajrá...

Informatikára sokkal alacsonyabb a pont, és eleve egy olyan szakma, amivel külföldön is baromi sokra tudsz menni. Jogi szakkal külföldön? Magyar jogrendszerrel, nem érsz semmit. Az informatika meg mindenhol ugyan az.

Eleve reál tárgy, és egy BME-ELTE-vel nem nehéz elhelyezkedni. Én a helyedben oda mennék...

2009. dec. 26. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!