Történelem érettségi?
Figyelt kérdés
Mit érdemes gyorsan még átnézni? Atlaszt hogyan érdemes használni? kronológiát vagy a térképeket?
Esszét hogyan célszerű írni?
2014. máj. 6. 17:47
1/6 anonim válasza:
kronológiát akkor nézd ha évszámra van szükséged
térképet meg pl ha vaktérképes feladat van, vagy valamilyen háború csatáira kíváncsi.
a negyedikes tankönyvet érdemes átfutni abból sok szokott lenni ( rákos,kádár,nácis dolgok)
görög-rómánál ha szobrokat kér azok is benne vannak az atlaszban a térképek alatt
francia forradalom+ angol ipari forradalom+48as szab harcot is átfuthatod
sok sikert holnapra!
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
Bár sajnos önhibából nem tanultam, de remélem 13% valahogy meglesz!
2014. máj. 6. 19:49
3/6 anonim válasza:
Esszéhez ami kell: tér, idő meghatározása elsősorban, ezek mindenképp legyenek benne! Utána ami pár fogalom, odaillő szakszó, bármi eszedbe jut, a forrásokról is írj, mindegyikről, mert azt kérik. Ezek után az eseményeket alakító tényezők, ami nekem gázos, mert a tanárom nemigen tanít összefüggéseket. Meg jól meg legyen szerkesztve, bevezetés, tárgyalás, befejezés, persze csak alapszinten, egy-egy sor az elejére meg végére, rövid esszé amúgy sem több 15 sornál. És ne vessz azon pontot, hogy nem jó a helyesírás. Én ezekre a potyapontokra hajtok, félek nagyon az esszétől, de így próbálom megoldani. :) Plusz még elmondok pár miatyánkot. Az sosem árt. Egy kalappal holnapra! :)
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm Szépen!:)
Ha minden igaz a 13% megvan az első felében!
Neked hogy ment? Helyesírásra hány pontot vonhatnak le összesen?
2014. máj. 7. 14:14
5/6 anonim válasza:
Nekem asszem 70% lett az első fele, de mint később rájöttem, az esszéim fele sem volt igaz. xD Na nembaj, nem kell nekem ötös. :D
6/6 A kérdező kommentje:
Bárcsak ilyen problémáim lennének..:D én a 2ért izgulok, nem az ötösért..:D
2014. máj. 8. 19:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!