Mateknál, ha nem tudom hogy kell pontosan számolni és pl kétféleképp kiszámolom kijön két eredmény, és egyik helyes akkor a javításkor a tanár a helyeset fogja nézni és pontozza vagy ránéz és látja több eredmény van és nincs megjelölve melyiket nézze akkor 0 pont?
Alternatívákra idő sincs, és nem is totó, szóval ha kétféleképp vezeted le, az egyiknél kijön egy rossz eredmény, a másiknál egy jó,akkor az annyi, mintha nem írtál volna semmit, 0 pont.
2014. máj. 4. 17:42
2/15 anonim válasza:
Igen, az sajnos nulla pont, azt egyértelműen jelölni kell, hogy melyik megoldást tartod helyesnek.
2014. máj. 4. 18:54
3/15 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszokat akkor nem fogok "totózni" Egyébként alternatívákra annyi idő van mint a tenger. Az első részben nem ott tudom, hogy ha valami nem megy azonnal tovább kell mennem mert ahogy teszteltem kb nagyon ki van centizve 45 perc az első 12 feladatra.
2014. máj. 4. 21:28
4/15 anonim válasza:
Nem tudom hogy honnan vették az előzőek a nulla pontot. Még részeredményekre is kapsz pontot, tehát ha még jó válaszod is van akkor biztos h nem 0 pont. Persze ez a feladattól is függ. A második részben mindenképp érnek valamit a részeredmények és a "feltételek" leírása is, tehát semmiképp sem 0 pont ha jól indulsz neki a dolognak.
2014. máj. 6. 16:44
5/15 anonim válasza:
Előző vagyok. A 0 pont bizonyos tárgyaknál érvényes pl ha a magyar érettségin egy 1 pontot érő feladatnál 2 információt kérdeztek, és csak egyet írsz akkor nem tudnak fél pontot adni (mert ilyet nem lehet az érettségi feladatoknál), az automatikusan 0 pont, de a más jellegű feladatoknál jár pont
2014. máj. 6. 16:50
6/15 anonim válasza:
Kedves utolsó! Ha egy feladatot kétféleképp ír le, az azért nulla pont, mert - ha ráadásul két eredményt is kap, vagyis csak az egyik megoldás a jó - azt egyértelműen jelölni kell, hogy melyik változatot akarja értékeltetni. Ha ez nem történik meg, és mindkettő számolást bennhagyja, akkor még részpontokat sem kap. Pontosan ez a lényege, hogy tudja a vizsgázó, hogy milyen módon kell megoldani a feladatot.
2014. máj. 6. 19:40
7/15 anonim válasza:
"Egy feladatra adott többféle helyes megoldási próbálkozás közül a vizsgázó által megjelölt változat értékelhető."
+
"Minden feladatnál egy megoldás értékelhető"
Sehol nem írja azt hogy 0 pontot kell adni ha a vizsgázó kétféleképpen oldja meg. Ebben az esetben automatikusan az először leírt megoldást értékelik én úgy tudom. De ez törinél is így volt. Ha vannak jó részeredmények akkor mindenképp jár pont, még akkor is ha a végeredmény mondjuk rossz lett.
2014. máj. 7. 20:41
8/15 anonim válasza:
Igazából mindkét levezetésre lehet pontot kapni ha vannak benne jó részek. Természetesen akkor nem a max pontszámot kapja az illető ha a megoldás nem helyes, de egy-egy jó részeredményért lehet pontot kapni a második részben, még akkor is ha mondjuk mindkét levezetés rossz eredményhez vezet.
2014. máj. 7. 20:46
9/15 anonim válasza:
"Egy feladatra adott többféle helyes megoldási próbálkozás közül a vizsgázó által megjelölt változat értékelhető."
Ha nem jelöli akkor mit értékelnek rajta?
2014. máj. 7. 20:48
10/15 anonim válasza:
6-os remélem hogy nem így van ahogy mondod mert az teljesen logikátlan lenne. Mert ebben az esetben azok az emberek akik elkezdik megoldani ügyetlenkedve és eljutnak egy részeredményig, függvénytáblázat alapján, azok kapnának pontot, de az aki kétféleképpen próbálkozik és nyilvánvalóan több jó részeredménye születik mint az előző típusú embernek, az meg 0 pontot kapna, csak azért mert kétféleképp oldja meg? Biztos h nem így van, legrosszabb esetben is az első megoldást veszik figyelembe, ha a kérdező nem jelöli hogy melyiket akarja érvényesnek.
Egyik tantárgynál sincs olyan hogy 0 pontot kap az aki kétszer old meg egy feladatot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!