Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen tanácsokat mondanátok...

Milyen tanácsokat mondanátok az irodalom érettségi érvelés részéhez?

Figyelt kérdés
Szóval melyik az a mű például,amit sok érvelésnél fel lehet használni?
2014. máj. 3. 18:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nézz át 1-2 érvelős feladatot az eddigi érettségikből. Ha nem tudsz mindre kapásból 5-10 művet felsorolni, akkor inkább maradj a novellánál vagy a versnél.
2014. máj. 3. 19:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Ahol nem írja,hogy hogy hozzak irodalmi példákat, (például: a gépek hogy váltják fel a személyes dolgokat) ott nem is kell?
2014. máj. 3. 20:23
 3/5 anonim ***** válasza:

nekünk azt javasolták hogy 3 szépirodalmi művet mindenképpen írjunk bele.

az idézetet ami alapján kell az érvelést írnod azt is írd bele. személyes példákat is hozhatsz, de a 3 szépirodalmi mű mindenképpen legyen benne. ja és célszerű vázlatot készíteni hogyan fogod felépíteni az érvelést. a leggyengébb érvtől érdemes a legerősebb felé haladni. valahol olvastam hogy a saját véleményed az elejére kell, de én mindig a végére írom, a befejezéshez. Ezt nemtudom megmondani hogyan kell, szerintem tanára válogatja. :D

ja és úgy építsd fel az érvelést mint egy tölcsért. a legtágabbtól haladj egy konkrétum felé.

amit sok érvelésnél fel lehet használni, szerintem : Antigoné, Odüsszeia, Kurázsi mama, Aranyember, de hozhatsz akár verseket is példának. pl ha a hazáról kell érvelni, ott van Petőfi, vagy Ady.

amúgy több helyről is hallottam, hogy valószínűnek tartják hogy vmilyen aktuális társadalmi kérdésről vagy közösségről, összetartozásról lesz majd az érvelés.

ja és sok sikert holnapra én nagyon parázom :DD

2014. máj. 4. 11:51
 4/5 anonim ***** válasza:
ha meg van adva hogy pl. epikai műveket hozzunk akkor a vers nem jó
2014. máj. 4. 14:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Köszke
2018. jún. 14. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!