Milyen tanácsokat mondanátok az irodalom érettségi érvelés részéhez?
nekünk azt javasolták hogy 3 szépirodalmi művet mindenképpen írjunk bele.
az idézetet ami alapján kell az érvelést írnod azt is írd bele. személyes példákat is hozhatsz, de a 3 szépirodalmi mű mindenképpen legyen benne. ja és célszerű vázlatot készíteni hogyan fogod felépíteni az érvelést. a leggyengébb érvtől érdemes a legerősebb felé haladni. valahol olvastam hogy a saját véleményed az elejére kell, de én mindig a végére írom, a befejezéshez. Ezt nemtudom megmondani hogyan kell, szerintem tanára válogatja. :D
ja és úgy építsd fel az érvelést mint egy tölcsért. a legtágabbtól haladj egy konkrétum felé.
amit sok érvelésnél fel lehet használni, szerintem : Antigoné, Odüsszeia, Kurázsi mama, Aranyember, de hozhatsz akár verseket is példának. pl ha a hazáról kell érvelni, ott van Petőfi, vagy Ady.
amúgy több helyről is hallottam, hogy valószínűnek tartják hogy vmilyen aktuális társadalmi kérdésről vagy közösségről, összetartozásról lesz majd az érvelés.
ja és sok sikert holnapra én nagyon parázom :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!