Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak nekem van elegem már...

Csak nekem van elegem már ebből? (Nagy szöveg lent)

Figyelt kérdés
A sok nagy képű gimnazistából pontosan! (tisztelet a kivételnek) Ők azért mondják jobbnak a gimit mert lehet menni felsőoktatásba! És szakközépből nem? Egyszerűen annyira degenerált néhány gimnazista hogy összekeverik a szakmunkás képzőt meg a szakközépet. Meg aki nem gimibe megy az már nem ember! Osztálytársam anya ilyet szól te ide többet nem jöhetsz ha nem gimibe mész mondom mi a **** ? Tanárok is kérdik hogy hova vettek fel én mondom xy szakközép (Pontosan a Békéssy György tudom hogy nem a legjobb iskola de családi okok miatt megyek és az érettségit ugyan úgy megkapom meg a szakmai alapokat is) a tanár erre csak aha... kérdi osztálytársamtól hogy ő hova a szomszéd városban egy ROHADT **** gimi ahova minden drogost fölvesznek és mondja huu az nagyon jó de csak azért mert gimi. Pofám leszakad ilyenkor! Egyedül a technika tanárom aki értelmes ember és azt mondja hogy ugyan olyan ember aki szakközépbe megy mint gimibe. Ja meg hogy ha valaki már gimibe megy akkor olyan kiba*szott intelligens! Osztálytársam most menőnek hiszi magát mert 51 pontos felvételit írt én meg csak 31-et azért megnézem hogy ő 40 fokos lázzal meg tüdőgyulladással hogyan írta volna meg a központit. Ahhoz képest hogy én szerintük egy csöves képzőbe megyek mai napig tanulok ugyan olyan az átlagom mint félévkor (matek,nyelvtan,kémia 3-as a többi 4-5) ők már épp 2-esek én meg még mindig azokkal a jegyekkel vagyok el mint félévkor. Szóval én ezt nem értem miért nézik le a szakközépbe járót! Köszönöm hogy végigolvastátok! Ezzel nem azt mondom hogy rosszak a gimnáziumok de az hogy már minden 2. gimnazista azt hiszi hogy ő az isten az már pofátlanság (tisztelet a kivételnek)

2014. máj. 3. 01:25
 1/10 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy beleszólok, de ezzel a szöveggel kicsit te is hasonlónak tűnsz. Megmondom neked, hogy lényegében nincs különbség gimnázium és szakközépiskola között. Mindenki olyan ember lesz, amilyen társaságba kerül. Én most vagyok végzős, általánosban a legjobbak között voltam, így bekerültem a város legtöbbet követelő gimnáziumába. Ehhez képest a legtöbb osztálytársam olyan szinten van - tudásilag és emberileg is - amilyet általában a szakiskolák gyűjtőosztályában látni. Van olyan régi osztálytársam, aki egy egyszerű szakközépbe került, mert általánosban nagyon rossz tanuló volt, most mégis sokkal normálisabb ember és a jegyei is jobbak, mint az, aki kitűnővel gimnáziumba került.

Amiről te írsz, azt általában azért gondolják így, mert gimnáziumba legtöbb esetben az megy, aki olyan jó tanuló, a többi, akit nem érdekel az egész, az meg megelégszik az alacsonyabb szintűvel is. És általában a legtöbb ilyen nem változik, és később sem érdekli a tanulás. Kevés olyan van például, aki orvosi egyetemre akar kerülni, ezért egészségügyi szakközépbe megy, általában ilyen tervekkel is a gimnáziumot választják, mert az magasabb szintű végzettségnek tűnik. De ez az egész, hogy kiből mi lesz később, a középiskola ideje alatt válik el, függetlenül az iskolától. Sok gimnáziumba kerülő ugyanolyan lesz később, mint a szakiskolások. Általánosban én is azt hittem, hogy itt majd normális emberek közé kerülök, aztán 4 év után kiderült, hogy nem sokkal jobb a helyzet, mint bármelyik szakközépben.

2014. máj. 3. 02:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Most komolyan, sz**d le őket. A lényeg, hogy jol érezd magad a 4-5 év alatt. Milyen ágon tanulsz? Akik meg gimibe mennek: vannak ritka alacsony színvonalúak is. Meg nem értem egy 3-mas tanuló minek megy gimibe, ha nem tudja kijarni, nem érettségizik, vagy kettessel átmegy. Majd nézd meg mi lesz velük5-10 év múlva. Szakközépben meg, ha jól tanulsz tisztelni fognak a tanárok, oszt.társaid és a szüleik.
2014. máj. 3. 05:41
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
Így van, nincs különbség a szakközépiskola és a gimnázium között. Mindenhol lehet jól és rosszul is tanítani, mindenhol vannak rossz és jó tanulók, pofátlanok és normálisak. Ilyen egy közösség, nem lehet mindenki mindenkinek szimpatikus, kár ezzel foglalkoznod. Te továbbra is tanulj úgy ahogy szeretnél és tudsz, és sz@rd le a többieket. Saját életed, saját jövőd, ne foglalkozz velük. Amúgy szerintem egy szakmával sokra vinnéd, amihze van kedved abba fogj bele, ki tudja, mit hoz az élet. És nagyon sok nem a jegyen múlik, kaphat valaki folyamatosan 4-est, 5-öst úgy, hogy puskázik, a másik mellette aki tanult, de izgul 3-ast. Ilyen az élet, ezzel nem kell foglalkozni(még ha bosszantó is), hidd el, ha kitartó vagy, sokra viszed. Én ehhez kívánok erőt, egészséget és kitartást. Váltsd valóra az álmaid,és hidd el, ne csak a tanulásnak élj, mert elmegy melletted az életed. Jó, most nem azt akarom mondani, hogy ne tanulj, de ha csak 3-as, 4-es vagy az se baj, nagyon sok minden nem ezen fog múlni, mellette járj, szórakozni, sportolni ha szeretsz, olvass könyveket(ne csak kötelezőket, hanem amiket szeretsz) mert nem csak a tanulásnak élsz. Csinálj olyan dolgokat, amiket az iskolában nem tanítanak. Most nem lenézésképpen, de van olyan ember, aki a szakirodalmat kívülről fújja, de, hogy egy villanykörtét hogyan kell cserélni, az már nem megy. Szóval hajrá!
2014. máj. 3. 08:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Van egy lány osztálytársam nagyon örül hogy felvették a TÖRI tagozatos gimnazista osztályba a töri tudása egyenlő egy krumpliéval! Amúgy ez a suli ahova megyek az ilyen üzletvezetői szakmát ad (jó hogy tudom a nevét :D ) De majd egy OKJ-s tanfolyam keretein belül szeretnék szakács is lenni. Az utolsó amit írt hogy valaki kívülről tud valamit és ahhoz képest egy villany körtét se tud kicserélni ez sajnos tényleg igaz. Bár a villannyal nem dolgozok mert 1x rázott meg azóta oda nem nyúlok de minden más kerti munkát elvégzek (fűnyírás,permetezés,locsolás,ha kell kerítést festet vagy ajtót,fát vágok,föltakarítom az udvart,a garázst kitakarítom stb...) Így jobban belegondolva szerintem picit kárörvendő leszek de tetszeni fog az hogy az osztálytársaim akik gimibe mentek majd a sima érettségivel semmire se mennek és semmit se tudnak csinálni. Mert az egyik csak azért megy gimibe mert az MENŐ! MI A ****? A legjobb cimborám a Hunfalvy János szakközép iskolába ment ami egy rohadt erős suli ha jól tudom és a tanárok azt mondták hogy nem nem az egy vacak iskola menj gimibe. Komolyan? A Hunfalvyra mondták ezt? Pofám leszakad ezen a gimi mánián
2014. máj. 3. 09:31
 5/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, a gimnázium és a szakközép másra való. A gimi azoknak jó, akik még nem döntötték el, hogy mit kezdenek az életükkel, ugyanis egy erős gimnázium nagyjából minden fontos tárgyból képes olyan tudást adni, hogy bárhol tovább tudsz vele tanulni.

A szakközép azoknak jó, akik tudják, hogy mik akarnak lenni, konkrét elképzeléseik vannak, ugyanis a szakközép komolyabban foglalkozik egy adott témával, az érettségi mellé ad egy szakmát, viszont összességében a nem szakmához kötődő tárgyakból egy gimnáziumnál gyengébb színvonalat képvisel, nemes egyszerűséggel azért, mert kevesebb az óraszám.

Mondok egy példát, én egy nagyon erős gimnáziumból mentem orvosira, röhögve tettem le ötösre az érettségit minden tárgyból, de viszonylag sok időm ment el olyan számomra teljesen haszontalan tárgyak tanulására gimi alatt, mint történelem, vagy például filozófia. Van olyan évfolyamtársam egyetemen, aki EÜ szakközépből jött, ő is viszonylag könnyen bekerült, hiszen pont erre a területre volt kihegyezve az iskolája. Van viszont olyan ismerősöm aki közgazdasági szakközépbe járt, és a csumpi egy év kémiájával, és egy év biológiájával, nehezebb lett volna neki sokkal bekerülnie hozzánk. Viszont annak aki mondjuk tudja, hogy ő nem akar egyetemre menni szintén nem éri meg a gimi, pont a rengeteg felesleges hülyeség miatt.

A probléma csupán ott van, hogy manapság presztízs gimibe majd pedig onnan egyetemre menni, tök mindegy, hogy milyen szakra, csak legyen meg a diploma (amivel jó eséllyel kitörölheti az illető a seggét). Ennek következtében viszont egy csomó értelmes embertől esnek el a szakiskolák és szakközepek, és sokszor azok az emberek kerülnek oda akiket máshova nem vettek fel. Persze vannak nagyon színvonalas szakközepek is, de egyre kevesebb, pont a diákok felhígulása miatt.

Egyébként szerintem a probléma ott gyökeredzik, hogy manapság a szakmáknak nincs becsülete, pedig szerintem ezerszer több értéket teremt egy szakács, mint egy csumpi szabadbölcsész, vagy kommédiás, vagy a hatmilliomodik anglisztikás bölcsész. A diploma, a diploma, a diploma az isten, még akkor is, ha mindenki tudja, hogy a diplomáknak egy jelentős része SEMMIT nem ér.

2014. máj. 3. 10:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Nincs kedvem elolvasni minden hozzászólást perpill.

De én Gépész szakközépbe jártam, és tényleg nem egyszerü onnan egyetemre menni.

Habár én 390 pontot összeszedtem az érettségivel+nyelvvizsga tehát elég jó egyetemre megyek (reméljük) abban azért volt önerő elég nagy %-ban.

Gimiből jóval könnyebb egyetemre menni.

2014. máj. 3. 12:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Nézd, én értem a problémádat, ami teljes jogos is, ugyanakkor még nem jártál huzamosabb ideig egyetlen szakközépbe sem, ugye? Majd, ha odajársz, akkor meglátod, hogy miért olyan róluk a vélemény, amilyen. Egy-két kivétellel gettó az összes (itt Budapesten és környékén), pont azért mert hígulnak a diákok, ahogyan az egyik válaszadó már megjegyezte. Nem kicsi rá az esély, hogy egy-két év után te is sírva fog menekülni onnan.
2014. máj. 3. 13:30
 8/10 A kérdező kommentje:
Én azt értem meg az összes dolgot tudom amiket írtatok nekem csak abból van elegem hogy mindenki aki gimibe megy felsőbb rendűnek hiszi magát.
2014. máj. 3. 13:48
 9/10 anonim ***** válasza:
És ha felsőbb rendűnek hiszik magukat? Ez van,nem kell velük foglalkozni. Bárhol lehet tanulni,csak akarni kell.. és az 51 pontos osztálytársad hiába került be gimibe,ha ott sem fog tanulni:) A Hunfalvy már nem olyan jó,egy csomó betöltetlen hely volt most (minden szakon 9 hely),le lehet pontozni engem,de már nem olyan jó, 50 ponttal és 3-4-es átlaggal is bekerült az egyik ismerősöm aki nagyon..buta. Pedig az összes tanár istenítette ezt a szakközepet,de az az igazság,hogy amikor ezeket elmondtam nekik,leesett az álluk szó szerint. Talán annyi pozitívuma van a Hunfalvynak,hogy jó német nyelvvizsgát ad:) De mondom még egyszer,TANULNI és TANULNI. Hunfalvyban is,a Budaiban és a Szent Margitban is lehet tanulni. Minden csak akarat kérdése,csupán nem mindegy,hogy milyen a gyerekanyag. :) Én sem egy Fazekasba kerültem be,hanem a József Attila Gimnáziumba,ami eléggé hát olyan 4-es suli. kicsit erős de nem a legjobb.. és? Szakközepet is megjelöltem..az is tök jó lett volna:) Szakácsnak tanultam volna a vendéglátói ipariban. Mellette érettségit is kaptam volna,és ha nem sikerül ez a legjobban még mindig van egy szakma a kezemben amivel elindulhatok:) Szóval hajrá,fel a fejjel:)
2014. máj. 4. 12:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Régebben tényleg úgy csinálták,hogy a "okosabbak" mentek gimibe,a többi máshova,szakmát tanulni.Gondolom sok idős(ebb) tanárod azt hiszi,hogy még mindig úgy van ahogy régen,pedig nem.:)
2014. máj. 4. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!